Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Διαδικασία πρόσληψης των 2.825 εκπαιδευτικών


Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον διορισμό 2.825 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας θα προσληφθούν 1.045 δάσκαλοι, 355 νηπιαγωγοί καθώς και 1.425 καθηγητές διαφόρων κλάδων.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για δασκάλους και νηπιαγωγούς λήγει σήμερα και όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, από το σύνολο των 1.400 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προβλέπονται 122 θέσεις που θα καλυφθούν από τις ειδικές κατηγορίες. Αντιστοίχως, για τους καθηγητές η προθεσμία λήγει αύριο 10 Αυγούστου, ενώ εκδόθηκε εγκύκλιος για διορισμό 178 εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις έως την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Κατά τη διαδικασία διορισμού δασκάλων και νηπιαγωγών θα απορροφηθούν εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει πραγματική υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου 24 μηνών και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ (24μηνίτες) και θα ακολουθήσουν οι εγγεγραμμένοι στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών κατά 40% και στη συνέχεια οι εγγεγραμμένοι στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ κατά 60%. Ειδικότερα, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας ορίζει πως για τον κλάδο ΠΕ70 Δασκάλων θα απορροφηθούν κατά σειρά: 395 υποψήφιοι από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία (40%).

593 υποψήφιοι από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ 2008 (60%). Αντιστοίχως, για τον κλάδο ΠΕ60 Νηπιαγωγών θα απορροφηθούν κατά σειρά:

30 υποψήφιοι από τον πίνακα των εκπαιδευτικών με 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και τουλάχιστον μίας επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. 104 υποψήφιοι από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία (40%). 156 υποψήφιοι από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ (60%).

Δικαίωμα διορισμού στις θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι περιλαμβάνονται στους πίνακες αναπληρωτών του σχολικού έτους 2010-2011 και συγκεκριμένα αυτοί με πραγματική προϋπηρεσία 24 μηνών και τουλάχιστον μία επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του κλάδου τους, στον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών (άρθρο 6, παρ. 2 του Ν. 3255/2004) για την κάλυψη του 40% των κενών οργανικών θέσεων και αυτοί που διαθέτουν πραγματική προϋπηρεσία 30 μηνών, καθώς και όσοι περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ 2008 για την κάλυψη του 60% των κενών οργανικών θέσεων.

Οι αιτήσεις

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί με το ειδικό έντυπο μηχανογραφικής επεξεργασίας, που χορηγείται από τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αιτήσεις μαζί με τα δικαιολογητικά κατατίθενται σε μία μόνο Διεύθυνση ή ένα μόνο Γραφείο αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν όλες τις περιοχές διορισμού με τη σειρά που επιθυμούν, σύμφωνα με τους πίνακες της εγκυκλίου του υπουργείου προκειμένου να εξασφαλίσουν τον διορισμό τους. Ανεξάρτητα αν στο έντυπο αίτησης περιλαμβάνεται η ένδειξη «ΝΑΙ σε όλα», δεν ισχύει για την περίπτωση διορισμού δασκάλων και νηπιαγωγών οι οποίοι πρέπει να δηλώσουν ονομαστικά τις περιοχές που επιθυμούν να διοριστούν. Σημειώνεται ότι τροποποίηση ή ανάκληση της αίτησης δεν επιτρέπεται μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της.

Ειδικά για τους άρρενες υποψηφίους από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ, ορίζεται πως δικαίωμα υποβολής αίτησης για το σχολικό έτος 2010-2011 έχουν μόνο εκείνοι που θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Ειδικά για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υποψήφιοι σε περισσοτέρους του ενός κλάδους δηλώνουν τον κλάδο στον οποίο επιθυμούν να διοριστούν κατά προτεραιότητα. Σε περίπτωση ταύτισης μορίων για την κατάταξη των υποψηφίων λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος κτήσης του πτυχίου και σε περίπτωση ταυτόχρονης κτήσης πτυχίου, λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός πτυχίου. Σημειώνεται ότι υποψήφιοι, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία σχολικού έτους 2010-2011 και στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008, θα συμπληρώσουν στο έντυπο της αίτησης διορισμού και τα δύο από τα παρακάτω πεδία ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ «ΑΣΕΠ» και «ΕΝΙΑΙΟ». Οι εκπαιδευτικοί που θα είναι υποψήφιοι για διορισμό σε περισσότερους του ενός, κατά κλάδο, πίνακες, σε περίπτωση διορισμού τους από έναν εξ αυτών, κατά την προαναφερθείσα διαδικασία, θα αποκλείονται από τους επόμενους.

Τα δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών πρέπει να υποβάλουν:

Επίσημο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών, στο οποίο θα αναγράφονται η ημέρα, η χρονολογία και ο βαθμός κτήσης του πτυχίου (αν δεν αναγράφονται η ημέρα και η χρονολογία κτήσης, απαιτείται συμπληρωματική βεβαίωση κτήσης και βαθμού πτυχίου από το πανεπιστήμιο).

Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (τα δηλούμενα στοιχεία είναι ενσωματωμένα στο έντυπο της αίτησης δήλωσης προτίμησης, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης).

Αντίγραφο του πιστοποιητικού στρατολογίας τύπου Α΄ ή βεβαίωση από στρατολογικό γραφείο από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τουυ υποχρεώσεις ή ότι έχουν οριστικά νόμιμα απαλλαγεί από αυτές κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Βεβαίωση υπηκοότητας- ιθαγένειας από την οποία να προκύπτει η υπηκοότητα ή ιθαγένεια και ο τρόπος κτήσης αυτής, σε περίπτωση ξένου υπηκόου.

Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υποψήφιοι για τις θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεούνται να καταθέσουν αντιστοίχως:

Αντίγραφο του τίτλου σπουδών στο οποίο θα αναγράφονται η ημέρα, η χρονολογία και ο βαθμός κτήσης του πτυχίου.

Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (δεν συμπληρώνεται χωριστή υπεύθυνη δήλωση καθώς τα στοιχεία είναι ενσωματωμένα στο έντυπο της αίτησης δήλωσης προτίμησης).

Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Οποιοδήποτε πιστοποιητικό έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο προσωπικός ΑΦΜ.

Φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού στρατολογίας τύπου Α΄ με υπεύθυνη δήλωση για τη γνησιότητα αυτού ή υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή ότι έχουν νόμιμα απαλλαγεί και θα προσκομίσουν το πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α΄ κατά την πρόσληψή τους.

Βεβαίωση υπηκοότητας- ιθαγένειας από την οποία να προκύπτει η υπηκοότητα ή ιθαγένεια και ο τρόπος κτήσης αυτής, σε περίπτωση ξένου υπηκόου.

Τίτλο παιδαγωγικής κατάρτισης εφόσον αποτέλεσε κριτήριο κατάταξης στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία.

Οπως προβλέπεται στην εγκύκλιο, για τους πτυχιούχους εκπαιδευτικούς ιδρυμάτων του εξωτερικού απαιτείται εκτός από φωτοαντίγραφο του πτυχίου στο οποίο αναγράφονται ο βαθμός, η ημέρα και η χρονολογία κτήσης, επικυρωμένο και επίσημα μεταφρασμένο, να υποβληθεί και βεβαίωση ότι το πτυχίο είναι ισότιμο και αντίστοιχο με τα απονεμόμενα πτυχία από τα πανεπιστήμια της ημεδαπής με απόφαση του αρμόδιου φορέα, ήτοι του ΔΙΚΑΤΣΑ ή του ΔΟΑΤΑΠ ή του Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΑΕΙ), (άρθρο 10 του Π.Δ. 165/2000) ή του ΙΤΕ ή από την Επιτροπή Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού. Ειδικότερα, για τα πτυχία της Κύπρου πριν από την πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (1-5-2004) δεν απαιτείται αντιστοιχία για τα πτυχία που αναφέρονται στο Π.Δ. 299/1977, ενώ για τα ίδια πτυχία καθώς και για όλα τα υπόλοιπα, τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ε.Ε. απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία.

Επίσης πρέπει να προσκομιστεί απολυτήριο ελληνικού εξαταξίου γυμνασίου ή λυκείου ή ισότιμου σχολείου. Οσοι δεν έχουν το απολυτήριο αυτό, απαιτείται να προσκομίσουν πιστοποιητικό για την άριστη γνώση και την άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας, το οποίο χορηγείται από (ι) το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Επίπεδο Δ΄) ή (ii) την Επιτροπή του άρθρου 14 παρ. 10 του Ν. 1566/1985 (Δ/νση Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Οι υποψήφιοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που είναι κάτοχοι πτυχίων εκτός Ε.Ε. θα χρειαστεί να καταθέσουν και βεβαίωση φοίτησης και επιτυχούς παρακολούθησης επί τέσσερα ή δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα κατά περίπτωση Παιδαγωγικού Τμήματος Ελληνικού Πανεπιστημίου ή βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης Ειδικού Προγράμματος Επανεκπαίδευσης Παιδαγωγικού Τμήματος Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Τα «απαγορεύεται» για υποψηφίους

Οι υποψήφιοι πρέπει να μην υπηρετούν σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού της ημεδαπής ή της αλλοδαπής (παρ.9, άρθρο. 15 του Ν. 1566/1985), να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή ΟΤΑ ή άλλου νομικού προσώπου του δημόσιου τομέα λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο οφειλόμενο σε υπαιτιότητά τους ή, σε αντίθετη περίπτωση, να έχει παρέλθει πενταετία από την απόλυση, να μην εμπίπτουν στα κωλύματα διορισμού του άρθρου 8 του Ν. 3528/2007 του Υπαλληλικού Κώδικα, να μη διώκονται ως φυγόδικοι ή φυγόποινοι, να μην έχουν απολυθεί από θέση μόνιμου εκπαιδευτικού λόγω οριστικής παύσης ή να μην έχουν συνταξιοδοτηθεί ανεξάρτητα από τον φορέα συνταξιοδότησης (αφορά μόνο τους υποψηφίους για διορισμό από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών). Παράλληλα, δεν πρέπει να έχουν αποποιηθεί διορισμό σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού μετά τις 10-6-2003 ή να έχουν παραιτηθεί εντός του έτους από την ημερομηνία δημοσίευσης της πράξης διορισμού (μετά τις 10-6-2003) σε περίπτωση υποψηφίων για διορισμό από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών, να έχουν αθετήσει υποχρεώσεις από υποτροφία ΙΚΥ και, σε αντίθετη περίπτωση, να έχει παρέλθει πενταετία, να είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου ή να διδάσκουν, να είναι μέτοχοι σε εταιρεία κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα ή να έχουν οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα.
Σε περίπτωση που είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου, διδάσκουν, είναι μέτοχοι σε εταιρεία κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και ασκούν οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα, υποχρεούνται να δηλώσουν ότι θα παραιτηθούν ή θα αναστείλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους πριν από την ανάληψη υπηρεσίας ως εκπαιδευτικού. Ορίζεται επίσης πως οι υποψήφιοι πρέπει να είναι υγιείς και θα υποβάλουν το πιστοποιητικό υγείας από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, κατά την ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας. 

TA NEA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου