Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Είχε 2 χρόνια τον φίλο της σεφ στον καταψύκτη!


Το πτώμα του Ζαν-Φρανσουά Πουανάρ, ενός από τους κορυφαίους σεφ της Λυών στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, βρέθηκε μέσα σ΄ έναν οικιακό καταψύκτη. Κατηγορίες για τον φόνο του αντιμετωπίζει η φίλη του, η 51χρονη Γκιλέν Κολομπέρ.
Το πτώμα του Πουανάρ ανακαλύφθηκε όταν η Κολομπέρ είπε μεθυσμένη στην κόρη της πως «κάτι ατυχές» είχε συμβεί στον 71χρονο σεφ. Η κόρη ανέφερε τις υποψίες της στην αστυνομία της Λυών και, όταν οι αστυνομικοί ερεύνησαν το διαμέρισμα του Πουανάρ, η Κολομπέρ ήταν εκεί.

Αναλύθηκε σε δάκρυα και είπε στην αστυνομία: «Νομίζω πως θα βρείτε αυτό που ψάχνετε». Το πτώμα του Πουανάρ βρέθηκε τοποθετημένο σε στάση εμβρύου και καλυμμένο με πλαστικές σακούλες. Θα υποβληθεί σε νεκροψία για να ανακαλυφθεί η ακριβής αιτία θανάτου. Η Κολομπέρ απέδωσε αρχικά τον θάνατο του σεφ σε εκβιαστές, όμως αργότερα παραδέχθηκε ότι τον χτύπησε μέχρι θανάτου τον Νοέμβριο του 2008 και κράτησε το πτώμα του στο μπάνιο για αρκετές ημέρες πριν αγοράσει έναν καταψύκτη και το τοποθετήσει εκεί. «Ηταν ένας καβγάς που είχε άσχημο τέλος», είπε ο εισαγγελέας Μαρκ Ντεζέρ. «Θα ήταν μια συνηθισμένη υπόθεση αν το πτώμα δεν έμενε επί δύο χρόνια σ΄ έναν καταψύκτη».

Ο Πουανάρ θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους σεφ της Λυών. Από τη δεκαετία του 1960 ώς τις αρχές εκείνης του 1990, διηύθυνε στην πόλη το «Restaurant de Ρaris» και το «Ρanier a Salade». Η εφημερίδα «Le Ρrogres» της Λυών περιέγραψε τον Πουανάρ ως ένα από τα «μεγάλα ονόματα» της γαστρονομίας της πόλης και επισήμανε πως αντιπροσώπευε την τέταρτη γενιά μιας από τις «μεγάλες δυναστείες της γαλλικής μαγειρικής».

Βαριές κατηγορίες. Η Κολομπέρ βρίσκεται υπό κράτηση. Ηδη της έχει απαγγελθεί κατηγορία για την απόκρυψη του πτώματος και θα αντιμετωπίσει και άλλες όταν ανακοινωθεί το πόρισμα της νεκροψίας. Ο γιος του Πουανάρ, ο εστιάτορας της Φλόριντας Ζαν-Στεφάν Πουανάρ, είπε πως είδε για τελευταία φορά τον πατέρα του τον Ιούνιο του 2007, «πριν η οικογένειά μου κι εγώ πάμε στις ΗΠΑ». «Δυστυχώς, για πολλά χρόνια ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος από τον πατέρα που γνώρισα μεγαλώνοντας», πρόσθεσε. «(Η Κολομπέρ) τον είχε απομονώσει απ΄ όλους αυτούς που αγαπούσε... Ολοι βλέπαμε πως ήξερε πώς να χειραγωγεί τον πατέρα μου». Ο Ντεζέρ είπε πως πρόκειται πιθανόν για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που διήρκεσε χρόνια. Είπε ακόμη πως η Κολομπέρ «έχει μια ασυνήθιστη προσωπικότητα με παθολογικές τάσεις: ναρκισσίστρια, κτητική, βίαιη». Οταν οι γείτονες έβλεπαν τον Πουανάρ, ήταν συχνά γεμάτος αμυχές και μώλωπες.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου