Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Με 40 βαθμούς και όπου φύγει - φύγει


Ακόμα και πάνω από τους 40 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας, την ώρα που κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου. Οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει για τον καύσωνα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, που έχει τεθεί σε επιφυλακή.


Ο υδράργυρος ήδη τραβά την ανηφόρα, ενώ τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και η απουσία ανέμων θα κάνουν αποπνικτική την κατάσταση σε κάποιες περιοχές. Δροσιά αναμένεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, καθώς την Δευτέρα και την Τρίτη το θερμόμετρο θα «κολλήσει» στους 40 καθώς οι άνεμοι θα περιοριστούν μέχρι 5 μποφόρ, ακόμα και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου. Λίγο πιο τυχεροί θα είναι όσοι βρίσκονται σε Κυκλάδες και Κρήτη όπου οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες, ενώ την ζέστη θα νιώσουν για τα καλά τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας συνιστά να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και τους χώρους με συνωστισμό, να φοράμε ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να μην παραλείπουμε τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο και να αποφεύγουμε την βαριά σωματική εργασία.

Επίσης, συνίσταται η λήψη άφθονου νερού και φυσικών χυμών, πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας, η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και η λήψη μικρής ποσότητας φαγητού με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά.

Κι ενώ κάποιοι βάζουν το air condition στο φουλ και κάνουν κρύα ντους, κάποιοι άλλοι πήραν την πολυπόθητη άδεια και όπου φύγει φύγει...

Η τελευταία «απόβαση» για το καλοκαίρι ξεκίνησε  το πρωί της Παρασκευής, με την κίνηση να εκτιμάται πως θα είναι αυξημένη, τόσο στις εθνικές οδούς, όσο και σε λιμάνια, αεροδρόμια, ΚΤΕΛ και τρένα. Η Τροχαία λαμβάνει έκτακτα μέτρα στο εθνικό δίκτυο τόσο για την έξοδο της Παρασκευής όσο και για την επιστροφή το βράδυ της Κυριακής.

Παράλληλα, από στοιχεία ναυτικών πρακτορείων φαίνεται ότι από το πρωί της Παρασκευής και στο σύνολο του τριημέρου τα πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά με πληρότητες που θα προσεγγίζουν το 95-100%. Την μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζουν -φυσικά- τα νησιά της Μεγαλόχαρης, η Τήνος και η Πάρος, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που σπεύδουν στη Μύκονο.

Από το βράδυ της Κυριακής και την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου