Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ντιν Καρνάζης «Στα ζόρια δεν τα παρατάμε»


Oδηγεί το σώμα και το μυαλό του στα άκρα. Ετρεξε 560 χιλιόμετρα χωρίς να κοιμηθεί για τρία συνεχόμενα βράδια. Ολοκλήρωσε έναν μαραθώνιο στον Νότιο Πόλο υπό πολικό ψύχος και διήνυσε τρέχοντας χωρίς διακοπή 210 χιλιόμετρα στην έρημο που ονομάζεται «Κοιλάδα του Θανάτου» στην Καλιφόρνια, υπό θερμοκρασία 45 βαθμών Κελσίου.


Το τελευταίο του κατόρθωμα τιτλοφορείται «50-50-50»: 50 μαραθώνιοι σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ σε 50 συνεχείς ημέρες. Ο Ελληνοαμερικανός Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης, ένας από τους διασημότερους αθλητές παγκοσμίως και ανακηρυγμένος από το περιοδικό «Τime» ως ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, μιλάει στο «Βήμα» για τη φιλοσοφία που διέπει όχι μόνο την άθληση αλλά και ολόκληρη τη ζωή του: «Μη σταματήσεις ποτέ, οτιδήποτε και αν σου συμβεί. Αν δεν αντέχεις να τρέχεις άλλο, συνέχισε περπατώντας. Αν δεν αντέχεις ούτε αυτό, πέσε στα γόνατα, συνέχισε μπουσουλώντας.Ποτέ,μα ποτέ όμως μη σταματήσεις!».

Γεννημένος από έλληνες γονείς στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ, ο 48χρονος υπερδρομέας μεγάλωσε με ιστορίες για την Ελλάδα, τους μυθικούς ήρωες και τους γενναίους πολεμιστές της. Βασική φιγούρα στις παιδικές του ονειροπολήσεις ήταν- ποιος άλλος;- ο Φειδιππίδης, ο διάσημος αθηναίος δρομέας που, σύμφωνα με τον μύθο, εστάλη από τους Αθηναίους στη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθεια των Λακεδαιμονίων λίγο πριν από τη μάχη του Μαραθώνα και έτρεξε 240 χλμ. μέ σα σε δύο ημέρες, ενώ στη συνέχεια διήνυσε άλλα 40 χλμ. από τον Μαραθώνα στην Αθήνα για να μεταφέρει το περιβόητο «νενικήκαμεν» και να εκπνεύσει αμέσως μετά.

mediacopy.blogspot (Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου