Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Επική νίκη για τους εφήβους του πόλο!
















Η ελληνική ψυχή μίλησε την κατάλληλη στιγμή και η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των εφήβων μετέτρεψε μια διαφαινόμενη ήττα -ίσως και βαριά- σε μια επική νίκη με 8-6 επί της Σλοβακίας.
Η ελληνική ομάδα αύριο στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) καλείται να αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, στον πρώτο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Στουτγκάρδη, και με νίκη μπαίνει στη μάχη των μεταλλίων.

Το παιχνίδι σήμερα μόνον για... καρδιακούς δεν προσφέρονταν κι αυτό γιατί στα δύο πρώτα οκτάλεπτα όλα πήγαιναν στραβά. Οι Ελληνες διεθνείς είχαν κυριευθεί από το άγχος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει "καθαρό μυαλό" στην επίθεση -πολλά σουτ έγιναν πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα Κόσμερ, αλλά και τα δοκάρια στάθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο στις προσπάθειές τους- αλλά και αμυντικά τα δυνατά παιδιά της Σλοβακίας κέρδιζαν εύκολα τις μάχες. Το δεύτερο οκτάλεπτο θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για την Ελλάδα (ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0), δεδομένου ότι πολύ νωρίς έχασε διπλή ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω (6.44 και 6.25 πριν τη λήξη της περιόδου) αλλά και ένα απίστευτο τετ-α-τετ του Σολανάκη σε κόντρα επίθεση στα 4.07. Το άγχος των παιδιών μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν στα 3.05 -κι ενώ το σκορ ήταν ακόμη 2-0- χάθηκε ακόμη μία ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω. Το γκολ του Μπάλατς στα 1.47 βρήκε... κοιμώμενη την ελληνική άμυνα και απλά μεγένθυνε το πρόβλημα.

Τη λύση προς στιγμήν φάνηκε να δίνει το γκολ του Δερβίση σε παίκτη παραπάνω (3-1) στα 1.17 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ομως, μία ακόμη αδράνεια της ελληνικής άμυνας έδωσε το δικαίωμα στον Βίντα 10" πριν την λήξη να βάλει σε νέους μπελάδες τους Ελληνες παίκτες.

Στο ημίχρονο όμως η έμπειρη και συνάμα ψύχραιμη ματιά του Περικλή Δαμάσκου φαίνεται πως λειτούργησε καταλυτικά για τους παίκτες του. Φρόντισε να τους μεταδώσει την πίστη ότι μπορούν να κερδίσουν το παιχνίδι και αυτοί στο δεύτερο ημίχρονο δεν τον διέψευσαν -ούτε και τους εαυτούς τους- αφού έβαλαν μπρος τις... μηχανές και με αντεπίθεση διαρκείας μπήκαν για τα καλά στον αγώνα. Παρά το γεγονός ότι ο Μπίελικ στα 5.48 αύξησε τη διαφορά (5-1), οι Ελληνες παίκτες εξαπέλυσαν την τελική τους επίθεση.

Κλείνοντας τους διαδρόμους, κολυμπώντας περισσότερο και έχοντας "καθαρό μυαλό" στην επίθεση -ήταν κάτι που ζητούσε και ο Δαμάσκος από την αρχή του αγώνα- φρόντισαν να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες "ροκανίζοντας" τη διαφορά, με γκολ του Λάππα 5-4 (1.29 πριν την λήξη του οκταλέπτου), ενώ θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει στα 10΄΄ σε παίκτη παραπάνω. Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσικό έδωσε μεγαλύτερα... πτερύγια στους παίκτες και ήταν θέμα χρόνου να περάσουν μπροστά στο σκορ. Κάτι που έγινε με το γκολ του Γούβη (ίσως ο καλύτερος παίκτης του αγώνα) στα 5.13 (6-5), ενώ το γκολ του αρχηγού Γεννηδουνιά στα 3.35 μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά (8-5).

Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο, παρότι οι διαιτητές... ανακάλυψαν πέναλτι στα 2.06 με τον Μπίελικ να μειώνει στο τελικό 8-6. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους Ελληνες διεθνείς ένα... κουβάρι, να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη-ανατροπή και την πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μεγάλη εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, από τους Γούβη, Λάππα (ίσως ο πιο σταθερός σε απόδοση), Γαλανόπουλο και Σολανάκη, δίχως σε αυτό το διάστημα να υστερήσει κανείς, ακόμη και στον παίκτη παραπάνω είχαμε 3/6.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα: 0-2, 1-2, 3-1, 4-1

Τα γκολ της σπουδαίας νίκης σημείωσαν οι Γούβης 3, Λάππας 2, Σολανάκης, Δερβίσης και Γεννηδουνιάς, ενώ για την Σλοβακία οι Μπιέλικ 3, Μπάλατς, Πίβαν και Βίντα.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ: «Τα παιδιά πέτυχαν μια μεγάλη νίκη. Κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και αυτό θα τους βοηθήσει ψυχολογικά για την συνέχεια. Κατάλαβαν ότι έχουν δυνατότητες, απλά δεν έχουν τις ανάλογες εμπειρίες ενώ κι ο κορμός της ομάδας που ήταν πέρυσι στο Σίμπενικ δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Ουγγαρία που είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις, αλλά εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε παρά να κοιτάμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Η σημερινή απόδοση, κυρίως του δευτέρου ημιχρόνου, σίγουρα με ικανοποίησε και περιμένω από τα παιδιά ανάλογη συνέχεια».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΒΗΣ: «Το κλειδί για τη σημερινή νίκη ήταν σίγουρα ο υψηλός ρυθμός που επιβάλλαμε στο παιχνίδι, ειδικά μετά το δεύτερο οκτάλεπτο που αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες -κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο ημίχρονο- και η καλή λειτουργία που είχε η ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Με την Ουγγαρία εάν μπούμε συγκεντρωμένοι και παίξουμε δυνατά τότε μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Οταν διορθώσαμε τα λάθη σε άμυνα και επίθεση τότε όλα πήγαν όπως τα θέλαμε. Πιστεύω να κάνουμε το ίδιο καλό παιχνίδι -του δευτέρου ημιχρόνου- και αύριο, παίζοντας συγκεντρωμένα και δυνατά, να φτάσουμε σε μία ακόμη νίκη».

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας η Ισπανία κέρδισε την Ρωσία με 8-6 και έπειτα από τα αποτελέσματα αυτά έχουμε τα δύο από τα τέσσερα -αυριανά- ζευγάρια των προημιτελικών. Στις 17.00 Ελλάδα-Ουγγαρία και στις 18.30 Ιταλία-Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου