Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Πρόστιμο 800.000 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα !


 Πήρε το αυτοκίνητό του, μία Mercedes SLS AMG, και άρχισε να τρέχει. Αλλά... παραέτρεξε. Ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 120 χιλιομέτρων την ώρα. Έφτασε κάποια στιγμή τα 290!!! Έτσι, ο 37χρονος  με συνοπτικές διαδικασίες δέχτηκε την κλήση της Τροχαίας, που παραμόνευε και μετά από τρελή καταδίωξη, τον τιμώρησε για την απόφασή του να πατήσει αρκετά παραπάνω το... γκάζι.


Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι αυτό. Το αξιοπερίεργο είναι ότι το ποσό που αναγράφτηκε στην κλήση αγγίζει μια ολόκληρη περιουσία, αφού ο παραβάτης καλείται να πληρώσει ούτε λίγο ούτε πολύ... 800.000 ευρώ. Και επειδή, όπως είναι φυσικό, δεν κυκλοφορεί κάποιος κάθε μέρα έχοντας 800.000 ευρώ στην τσέπη, του κατασχέθηκε το (υπερπολυτελές) αυτοκίνητο μέχρι να πληρώσει την οφειλή του.

Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην ιστορία της αυτοκίνησης παγκοσμίως. Βέβαια, όλα αυτά δεν συνέβησαν φυσικά στην Ελλάδα αλλά στην Ελβετία, που διαθέτει δρόμους ικανούς για να αναπτύξει κανείς ταχύτητες ακόμα και 300 χιλιομέτρων, έστω και κατά παράβαση του ΚΟΚ. Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Α12 που συνδέει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Βέρνη με τη Λωζάννη.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ένας σουηδός επιχειρηματίας, ο οποίος κρατήθηκε για αρκετές ώρες από την Αστυνομία και θα κληθεί να περάσει και από δικαστήριο, καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στα χρονικά, την οποία όμως θα πρέπει να πληρώσει αν θέλει να ξαναδεί το αυτοκίνητό του, το οποίο κοστίζει ακόμα περισσότερα χρήματα.

Όπως έγινε γνωστό, τα οδικά πρόστιμα στην Ελβετία υπολογίζονται σύμφωνα με μαθηματικό τύπο που συνεκτιμά την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, την αξία του αυτοκινήτου αλλά και το εισόδημα του παραβάτη. Ο σουηδός «ραλίστας» προφανώς δεν είναι κάποιο φτωχαδάκι, ωστόσο ένα πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ θα τον τσούξει.

Λέτε να μπουν ιδέες και στον Παπακωνσταντίνου, αφού και στην Ελλάδα έχουμε «εθνικό σπορ» την επικίνδυνη οδήγηση στις εθνικές οδούς; Δυο – τρεις τέτοιους να πιάνει κάθε μέρα η Τροχαία, δεν θα χρειαζόμασταν κανένα ΔΝΤ...

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου