Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Η Apple ανανεώνει iMac all-in-one, Mac Pro, LED Cinema Display















H Apple ανανεώνει την σειρά iMac και τους επαγγελματικούς Mac Pro ενώ αυξάνει τη διαγώνιο και την ανάλυση της LED Cinema Display
. Επιλέγει γραφικά αποκλειστικά από την ΑΤΙ και φέρεται να διατηρήσει μόνο μια LED Cinema στις 27 ίνστες, μετά την κυκλοφορία της το Σεπτέμβριο και μετά το τέλος των αποθεμάτων των 24 και 30 ιντσών. Επίσης, φέρνει το Magic Trackpad στο desktop και στους νέους iMac, μια έξυπνη συσκευή χειρισμού πολλαπλής αφής που γνωρίζουν ήδη οι χρήστες φορητών Apple.

Νέοι iMac με επιλογή Magic Trackpad $69

Ανανεωμένη με τους νεότερους διπύρηνους και τετραπύρηνους επεξεργαστές της Intel και γραφικά  από την ΑΤΙ (αποκλειστικά πλέον, καθώς δεν υπάρχει καμία επιλογή για Nvidia) λανσάρει τη σειρά iMac η Apple από τις 27 Ιουλίου 2010.

Οι υπολογιστές της σειράς all-in-one, περιλαμβάνουν μοντέλα με διπύρηνους Intel Core i3 και Core i5 καθώς και με τετραπύρηνους Intel Core i5 και Core i7. Οι επεξεργαστές φέρουν ενσωματωμένο τον ελεγκτή μνήμης για άμεση επικοινωνία με την ταχύτερη μνήμη (αξιοποιώντας τα 1333MHz της).  Τα γραφικά τους βασίζονται σε επεξεργαστές ATI Radeon HD για την βέλτιστη απόδοση γραφικών απαιτητικών εφαρμογών, τρισδιάστατων παιχνιδιών και ειδικών σχεδιαστικών εφαρμογών. Οι οθόνες χρησιμοποιούν την τεχνολογία IPS και έχουν μεγάλη γωνία θέασης έως και 178 μοίρες. Η θύρα για τις κάρτες μνήμης υποστηρίζει το νεότερο πρότυπο SDXC για κάρτες μεγαλύτερης χωρητικότητας (από 32GB έως και 2TB). Όσοι επιλέγουν iMac με οθόνη 27 ιντσών θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν δίσκο SSD 256ΜΒ ως πρωτεύον ή δευτερεύον drive (με ταχύτητα διαμεταγωγής  215 ΜΒ το δευτερόλεπτο, επιταχύνοντας την εκκίνηση του λειτουργικού και των εφαρμογών από το δίσκο SSD σε σχέση με την εκκίνηση από σκληρό δίσκο). Η λειτουργία των iMac βασίζεται στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple, Mac OS X Snow Leopard και συνοδεύονται από το iLife, μια σουίτα εφαρμογών για την διαχείριση και οργάνωση φωτογραφιών (με το iPhoto που οργανώνει τις φωτογραφίες ανάλογα με το ποιος εμφανίζεται σε αυτές ή πού έγινε η λήψη), τανιών (iMovie) και την εκμάθηση μουσικής (GarageBand για εκμάθηση πιάνου και κιθάρας). Ο φθηνότερος νέος iMac κοστίζει 1.200 δολάρια με οθόνη 21,5 ιντσών και Core i3 3,06GHz, 4GB μνήμη, ATI Radeon HD 4670, 500GB δίσκο SATA 7200rpm, SuperDrive 8X κ.λπ.

Κάθε iMac συνοδεύεται από το Magic Mouse, υπάρχει όμως η επιλογή για το νέο Magic Trackpad που γνωρίζουν ήδη οι χρήστες φορητών Mac: πρόκειται για μια γυάλινη επιφάνεια που μεταφράζει διάφορες κινήσεις ενός, δύο, τριών και τεσσάρων δακτύλων. Έτσι πιέζοντας ή κτυπώντας (tap) οπουδήποτε στο pad γίνεται κλικ ή διπλό κλικ, σύροντας τα δύο δάκτυλα στην επιφάνεια μετακινείται η σελίδα προς την αντίστοιχη κατεύθυνση -οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια, σύροντας τα τρία δάκτυλα αριστερά ή δεξιά γίνεται αλλαγή σελίδας ή back, στροφή με τη φορά του ρολογιού ή αντίθετα με τον αντίχειρα και τον δείκτη γίνεται αντίστοιχα περιστροφή των φωτογραφιών καθώς και εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών με τέσσερα δάκτυλα. Στο Apple Store το Magic Trackpad πωλείται αντί 69 δολαρίων.

Νέοι Mac Pro με πολλούς πυρήνες

Εκτός από τη σειρά iMac, η Apple ανανέωσε και τη σειρά των επαγγελματικών Mac Pro με τετραπύρηνους και εξαπύρηνους επεξεργαστές Intel Xeon , υποσχόμενη έως και 50% υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά τους.

LED Cinema Display (μόνο) στις 27 ίντσες το Σεπτέμβριο

Τέλος, η Apple μεγάλωσε κατά 3 ίντσες τη διαγώνιο της LED Cinema Display, μια οθόνη 27 ιντσών με ανάλυση 2560 x 1440 pixel. Η νέα οθόνη έχει ενσωματωμένη κάμερα μικρόφωνο και ηχεία, hub USB 2.0, φορτιστή για φορητούς Mac, θύρα εισόδου για βίντεο και ήχο και αισθητήρα για την προσαρμογή της φωτεινότητάς της στις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος. Θα διατεθεί στις ΗΠΑ από τον Σεπτέμβριο του 2010 αντί 1000 περίπου δολαρίων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής μάρκετινγκ του τμήματος hardware της Apple, δηλώσεις του οποίου επικαλούνται τελευταία σχετικά δημοσιεύματα, η LED Cinema Display των 27 ιντσών θα είναι η μοναδική οθόνη της κατηγορίας της, αφού η εταιρεία θα σταματήσει την παραγωγή αυτών στις 24 και στις 30 ίντσες όταν τελειώσουν τα τρέχοντα αποθέματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου