Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Black out στην Αίγινα



Συνεχόμενα Black out. Το επίσημο δελτίο τύπου από τον Δήμο Αίγινας :

Ενημέρωση από το Δήμαρχο κύριο Παναγιώτη Κουκούλη για τα προβλήματα στο ηλεκτρικό ρεύμα.
08.08.10

Ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα στην ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού και τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, είχαμε λίγο μετά τις 21:45 από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Παναγιώτη Κουκούλη. Λίγο πριν είχε ολοκληρωθεί μια σύσκεψη ανάμεσα στον τεχνικό προϊστάμενο της ΔΕΗ της περιφέρειας μας, που βρίσκεται στην Αίγινα. Σύμφωνα με την εικόνα που σχηματίστηκε μετά από αυτή τη σύσκεψη, η δυνατότητα της ΔΕΗ αυτή τη στιγμή για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί είναι στο 1/3. Αυτό σημαίνει ότι σε ώρες αιχμής η ΔΕΗ μπορεί να παρέχει ρεύμα  μόνο! στο 1/3 του νησιού, ενώ σε ώρες που η ζήτηση είναι μειωμένη, θα καλύπτονται περισσότερες περιοχές της Αίγινας.

Το πρόβλημα προέρχεται από το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχασε και το δεύτερο καλώδιο από τα τρία καλώδια που συνδέουν τα Μέθανα με την Αίγινα. Η δυνατότητα του ενός καλωδίου που έχει απομείνει μπορεί να καλύψει μόνο ένα μέρος της ζήτησης. Για να καλυφθεί το 100% του νησιού, αύριο το πρωί θα φτάσουν στην Αίγινα δύο μεγάλες γεννήτριες. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι με τη λειτουργία τους οι ανάγκες του νησιού θα καλυφθούν στο σύνολό τους.

Επιστρέφοντας στη βλάβη που δημιούργησε τα προβλήματα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η βλάβη στο πρώτο υποβρύχιο καλώδιο (είναι αυτή που δημιούργησε τις διακοπές χθες) έχει εντοπιστεί και τα συνεργία θα επιχειρήσουν να τη διορθώσουν. Άγνωστό ωστόσο παραμένει το σημείο που υπέστη βλάβη το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι βλάβες στα δύο υποβρύχια καλώδια, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανών να χρειαστούν κάποιες ημέρες για την επιδιόρθωση τους.

Αύριο Δευτέρα, στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο θα γίνει σύσκεψη και ενημέρωση από τη ΔΕΗ στους επαγγελματικούς φορείς του νησιού, αλλά και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, για τα προβλήματα που προέκυψαν και την αντιμετώπιση τους. Τέλος, σημειώνουμε ότι ισχύει αυτό που είχαμε δημοσιεύσει λίγες ώρες νωρίτερα για την εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση περιοχών του νησιού, ανά δίωρο ή τρίωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου