Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Φόβοι για παγκόσμια επισιτιστική κρίση από τις φωτιές στη Ρωσία


Παγκόσμια επισιτιστική κρίση φοβούνται οι ειδικοί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον καύσωνα των τελευταίων ημερών στη Μόσχα. Στο μεταξύ, ο αέρας της ρωσικής πρωτεύουσας παραμένει μολυσμένος έως και 6 φορές πάνω από το επίπεδο συναγερμού, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε αχανείς εκτάσεις και οι γιατροί συνιστούν στους πολίτες ακόμα και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους!


Δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία -τρίτος εξαγωγέας στον κόσμο- ανακοίνωσε ότι μειώνει κατά 10 εκατομμύρια τόνους επιπλέον την επίσημη πρόβλεψή της για τη φετινή συγκομιδή δημητριακών, εξαιτίας των τραγικών συνεπειών που έχουν ο παρατεταμένος καύσωνας και οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Η ανακοίνωση έρχεται περίπου δύο εβδομάδες μετά τις εκτιμήσεις ότι η συγκομιδή θα πλησίαζε τα 75 εκατομμύρια τόνους, αλλά και την επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές δημητριακών που δεν αναμένεται να αρθεί πριν από το τέλος του έτους.

Συγκρατημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες επιχειρηματίες της αγοράς τροφίμων, καθώς δεν αποκλείεται αύξηση των διεθνών τιμών των σιτηρών που ενδέχεται να συμπαρασύρουν τις τιμές κι άλλων προϊόντων.

Στο μεταξύ, οι Μοσχοβίτες εξακολουθούν να ζουν εφιαλτικές ώρες λόγω του τοξικού νέφους και των υψηλών θερμοκρασιών, που δεν αναμένεται να υποχωρήσουν πριν το τέλος της εβδομάδας.

Η θερμοκρασία διατηρείται σταθερά πάνω από τους 35 βαθμούς και στα περίχωρα που καίγονται «αγγίζει» τους 40. Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις  δηλητηριωδών αερίων είναι δύο και τρεις φορές άνω του φυσιολογικού και η ορατότητα κατά τόπους από 100 ως 500 μέτρα.

Οι γιατροί ζητούν από τους πολίτες να αποφύγουν την εισπνοή του αέρα που μπορεί να προκαλέσει βρογχίτιδα, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και οφθαλμικές λοιμώξεις, καθώς και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Παράλληλα, ελλοχεύει ο  κίνδυνος επιδημιών, κυρίως χολέρας. Επίσης, οι υγειονομικές υπηρεσίες ενίσχυσαν τους ελέγχους για λοιμώδεις νόσους εξαιτίας ενδείξεων, όπως ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων οξείας γαστρεντερίτιδας και η επιδείνωση της ποιότητας του νερού σε 52 από τις 83 ρωσικές περιφέρειες.

Πανικόβλητοι πολλοί Μοσχοβίτες σπεύδουν να εγκαταλείψουν την ρωσική πρωτεύουσα με όποιο μέσο διαθέτουν! Τα λεωφορεία και τα τρένα είναι ασφυκτικά γεμάτα και στους δρόμους παρατηρούνται ουρές, ενώ μόνο την Δευτέρα αναχώρησαν αεροπορικώς 104.440 άνθρωποι, αριθμός - ρεκόρ για φέτος.
Τα νέα από τα πύρινα μέτωπα είναι αντικρουόμενα. Ενεργές παραμένουν 557 εστίες σε έκταση 174.000 στρεμμάτων, ενώ την ανησυχία εντείνει η κήρυξη έκτακτης ανάγκης γύρω από το κέντρο επεξεργασίας και αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων του Μαγιάκ.

Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση και γύρω από το πυρηνικό κέντρο του Σνιέζινσκ στα Ουράλια, όπου η φωτιά απομακρύνθηκε από τα κτίρια με συντονισμένη νυχτερινή επιχείρηση, αλλά δεν έσβησε εντελώς.



Star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου