Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ξέσπασε Μετρο-πόλεμος


Πόλεμο στο Μετρό προκαλεί η απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 286 εργαζομένων που είχαν προσληφθεί προεκλογικά. Μιλώντας τη νύχτα στα «ΝΕΑ», ο γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων, ανέφερε ότι η σημερινή στάση εργασίας (05.00-10.00) θα γινόταν παρά το γεγονός ότι το Πρωτοδικείο την έκρινε, ύστερα από προσφυγή της εταιρείας, παράνομη και καταχρηστική, προαναγγέλλοντας έτσι νέο γύρο κινητοποιήσεων.
Από την ΑΜΕΛ έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας το Μετρό θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας στους σταθμούς Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Αττική και Δουκίσσης Πλακεντίας προκειμένου να είναι δυνατές οι ανταποκρίσεις είτε με τον ΗΣΑΠ (Ομόνοια, Μοναστηράκι, Αττική) είτε με τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο από τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν έντονα σε αυτήν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν αυτοί οι σταθμοί.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν στείλει επιστολή και προς τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό απεργιακό μέτωπο. Η συνεδρίαση των προέδρων των σωματείων αναμένεται να γίνει στις 20 Αυγούστου. Αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και ΑΜΕΛ είναι η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στη δίμηνη πρόσληψη 63 νέων υπαλλήλων (41 υπευθύνων σταθμών, 1 ρυθμιστή κυκλοφορίας και 1 ελεγκτή ισχύος), με διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

«Πώς είναι δυνατόν από τη μια να απολύουν κόσμο και από την άλλη να κάνουν προσλήψεις», λέει ο γραμματέας στο Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών κ. Νίκος Δαγλαρτζής.

Πηγές τού υπουργείου Μεταφορών έλεγαν χθες ότι «δεν πρόκειται για απολύσεις», αναφερόμενοι στους 286 υπαλλήλους, «αλλά για λήξη των συμβάσεων που δεν ανανεώνονται. Πρόκειται για συμβάσεις που κρίθηκαν από τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης ως "υπεράριθμες προσλήψεις", έγιναν προεκλογικά και επιβάρυναν με λειτουργικά έξοδα την εταιρεία, η οποία εμφάνισε για πρώτη φορά το 2009 πάνω από 22 εκατομμύρια λειτουργικό έλλειμμα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «οι νέες προσλήψεις για τη δίμηνη πρόσληψη γίνονται με διαδικασίες διαφάνειας μέσω ΑΣΕΠ, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν - πάλι μέσω ΑΣΕΠ- 25 έως 30 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας για μηχανοδηγούς και εποπτικό προσωπικό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΜΕΛ κ. Σαράντης Μιχαλόπουλος υποστηρίζει ότι «οι δίμηνες προσλήψεις γίνονται προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες που υπάρχουν εξαιτίας των αδειών του μόνιμου προσωπικού».

«Η Διοίκηση της ΑΜΕΛ επιμένει στις απολύσεις. Γνωρίζει ότι το προσωπικό δεν επαρκεί, ούτε τις άδειές τους μπορούν να πάρουν, αλλά επιμένει στις απολύσεις, εις βάρος των συμφερόντων της εταιρείας, εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Σωματείου.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου