Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Στην Πανεπιστημίου


γράφει η Ευγενία Ηλιοπούλου

Ο Αύγουστος στην πυρωμένη Αθήνα πάντα με μαγεύει. Οι άδειοι δρόμοι της και το γλυκό αεράκι που φυσάει το βραδάκι την κάνει πιο ανθρώπινη. Όλοι οι σοβαροί άνθρωποι έχουν αποδράσει σε λιμάνια και στεριές και οι υπόλοιποι νοιώθουμε προνομιούχοι αφού μας κυριαρχεί μία χαλάρωση και μία γαλήνη. Οι πολιτικοί έχουνε βάλει την πολιτική κατσαρόλα πάνω στην εστία και μαγειρεύουν. Ψάχνουν για κατάλληλους υποψήφιους για τις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν. Ετοιμάζουν κοκτέιλ για τις συναντήσεις με τους δημοσιογράφους .Φρεσκάρουν τις φωτογραφίες τους για τις αφίσες που θα γεμίσουν πόλεις και χωριά. Προσπαθούν να ετοιμάσουν καινούργια συνθήματα για να μας παγιδέψουν πάλι. Για να ρίξουμε την ψήφο μας.
Μεσημεράκι στην άδεια Πανεπιστημίου ανασάνω με ευχαρίστηση. Στις αφετηρίες των τρόλεϊ και των λεωφορείων δεν υπάρχει ψυχή. Οι ελάχιστοι επιβάτες που αποβιβάζονται μόλις πατάνε στην πυρωμένη άσφαλτο κρύβονται πίσω από χάρτινες πολύχρωμες ομπρέλες και τεράστια γυαλιά ήλιου. Ο ήλιος καίει τόσο πολύ που οι περαστικοί κυνηγάνε αγωνιωδώς μία σκιά ,ένα κιόσκι για να πιούν νερό .Σπανίζουν οι τουρίστες που κρατώντας ,σαν προστασία τους τουριστικούς οδηγούς, πλησιάζουν τα αξιοθέατα .Οι περισσότεροι μετριάζουν την...
περιέργεια τους και έχουν αράξει σε κάποιο καφενείο ή μπιστρό της Βουκουρεστίου.
Μπροστά στο Ελευθερουδάκη ένας νέος βρώμικος αλλοδαπός κρατάει μία μεγάλη ταμπέλα με την λέξη ΠΕΙΝΑΩ .Οι περαστικοί τον προσπερνάν αδιάφορα. Προφανώς ο άνθρωπος ,που έχει σε κοινή θέα ένα βρώμικο ουροκαθετήρα συνδεδεμένο με ένα άθλιο ουροσυλλέκτη ,φαντάστηκε ότι οι κουλτουριάρηδες που θα πάνε στο βιβλιοπωλείο θα του αφήνανε λίγα λεπτά. Έπεσε έξω στους υπολογισμούς του. Νέος ,φτωχός και άρρωστος τέλειος συνδυασμός για να προκαλέσει τον οίκτο αλλά σήμερα δεν έχει επιτυχία. Μετά από μισή ώρα εγκαταλείπει την θέση και προχωράει προς την Ομόνοια .Μήπως κάποιος θα τον ελεήσει.
Τα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου έλαμπαν από καθαριότητα αφού οι αλλοδαποί ,που συνήθως τα κατακλύζουν με την άτυπη λαϊκή, απουσιάζουν εντελώς σήμερα. Τους έδιωξε η Δημοτική Αστυνομία ή κατάλαβαν ότι σήμερα δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να πουλήσουν κάτι; Η Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο και η Βιβλιοθήκη ,με τα λευκό τους μάρμαρο, συμπλήρωναν την εικόνα της ερημιάς βουβοί μάρτυρες της πνευματικότητας αυτού του τόπου. Γωνία Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου ,στη σκιά της τέντας ενός καταστήματος υποδημάτων ,ένας ξερακιανός Σομαλός μου προτείνει χαμογελαστός ένα κομμάτι χαρτί. Σίγουρος ότι θα μου δώσει την λύση των ερωτικών μου προβλημάτων .Ως απεσταλμένος του θεού Έρωτα, ο μεγάλος μέντιουμ Charif , με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία ,μπορεί να κάνει άγνωστους ανθρώπους να ερωτευτούν .Λύνει σημαντικές δικαστικές υποθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Δίνει φυλακτά για προστασία κλπ., κλπ.
Για Έρωτες θα μιλήσουμε τώρα; Η χώρα μας περνά μία τόσο δύσκολη οικονομική κρίση. Πως να εξηγήσω, στο διαφημιστή ,ότι άλλα είναι τα μεγάλα προβλήματα .Δικά μου και του τόπου. Το ΔΝΤ, ο πληθωρισμός 5,5% ,το Ασφαλιστικό ,το Συνταξιοδοτικό και το Εργατικό μας πώς και πότε θα σταματήσει να μας βασανίζουν; Δεν είχε νόημα να αναπτύξω το θέμα. Πως να συμμεριστεί ο Σομαλός το δράμα μας όταν αυτός περνάει πολύ περισσότερα δεινά από εμάς; Ποιος ξέρει με ποιο κόστος έφτασε στην Ελλάδα; Σήμερα είναι εδώ αύριο ποιος ξέρει που θα φτάσει .Δεν φορολογείται και δεν υπάγεται σε κανένα ασφαλιστικό νόμο αλλά ζει στην αβεβαιότητα της παρανομίας του. Εμείς θα μείνουμε εκεί ,στην Πανεπιστημίου και στην υπόλοιπη Ελλάδα για να υποστούμε όλες τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις .Εμείς θα βγούμε στους δρόμους και θα γεμίσουμε με συνθήματα και καπνούς την Πανεπιστημίου ή θα αδιαφορήσουμε για τις αδικίες που ετοιμάζονται για το καλό μας.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/08/blog-post_155.html#ixzz0wZhfaYkY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου