Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο λόγω κρίσης


Φαίνεται πως ό,τι δεν κατάφερε το Υπουργείο Υγείας με την καμπάνια «Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο», το κατάφεραν οι οικονομική κρίση και τα νέα φορολογικά μέτρα!


Οι Έλληνες καπνιστές, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας της εταιρείας Nielsen που δημοσιεύθηκαν στην Καθημερινή, οι πωλήσεις τυποποιημένων τσιγάρων και στριφτών τσιγάρων σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη δείχνουν ξεκάθαρα ότι, λόγω των απανωτών αυξήσεων του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα, πολλοί έχουν έχουν μειώσει -αν όχι κόψει- το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τις εμτρήσεις, οι πωλήσεις μειώθηκαν το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2010 κατά 11,1% ενώ -συγκριτικά με τον Μάιο του 2009- φέτος το Μάιο η μείωση έφθασε στο 15,6% η οποίααναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η τελευταία αύξηση του φόρου έγινε τον συγκεκριμένο μήνα.

Την ίδια στιγμή, από 1ης Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, το κάπνισμα θα απαγορεύεται δίχως εξαίρεση σε όλους τους δημόσιους χώρους, ενώ παράλληλα από 1ηςκαταργούνται και τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες υποχρεούνται να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στην ταράτσα. Σεπτεμβρίου

Το αν θα χρειαστούν εν τέλει τα -κάθε είδους- καπνιστήρια είναι ένα θέμα καθώς οι καπνιστές (έστω και από την οπτική γωνία της οικονομίας και όχι της υγείας) κόβουν σταδιακά το κάπνισμα. Τουλάχιστον οι παθητικοί καπνιστές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μπορούν να πάρουν μια «ανάσα»…

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου