Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Τέλος στα "απειλητικά" τηλέφωνα για χρέη και δόσεις


Οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες θα μπορούν μόνο να κάνουν ένα τηλέφωνο το μήνα για να υπενθυμίζουν τις οφειλές στους δανειζόμενους. Αυτό επισημαίνει για την προστασία των οφειλετών νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή.


Το νομοσχέδιο θα επιβάλει στον όποιο δανειστή να μην τηλεφωνεί στον δανειολήπτη πάνω από μια φορά μέσα σε διάστημα ενός μηνός, ενώ θα καθορίζει και το ωράριο μέσα στο οποίο θα μπορούν να γίνουν τηλέφωνα για υπενθύμιση του ανεξόφλητου χρέους.

Το σύστημα που ακολουθήθηκε με τις διαβόητες εισπρακτικές εταιρίες θα ακολουθηθεί πλέον και στις περιπτώσεις τραπεζών ή και αλυσίδων πολυκαταστημάτων που πωλούν με δόσεις καθώς και εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ή internet.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται επίσης ότι ο πολίτης θα πρέπει να ενημερώνεται σε περίπτωση που η συνομιλία καταγράφεται, θα έχει το δικαίωμα να την ζητά και να την χρησιμοποιεί νομικά ενώ παράλληλα, θα απαγορεύεται οποιαδήποτε επικοινωνία του δανειστή με συγγενικά πρόσωπα ή πρόσωπα από το εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον του οφειλέτη.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου