Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Δημοτικός υπάλληλος από την Πάτρα ο χάκερ της απογραφής


Η ηλεκτρονική επίθεση στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης είναι ένας 39χρονος δημοτικός υπάλληλος από την Πάτρα, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για Παραβίαση Απορρήτων, ενώ γλίτωσε τη σύλληψη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 39χρονο Πατρινό άρχισε κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή -και κυρίως η ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr- δεχόταν συνεχείς ηλεκτρονικές επιθέσεις από άγνωστο χρήστη του Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοση των υπολογιστικών συστημάτων και να ανακύπτουν προβλήματα στους υπαλλήλους που έκαναν την απογραφή. Ειδικότερα, λόγω της κακής ποιότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προκαλούσε η ηλεκτρονική επίθεση, υπήρχε κίνδυνος να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.

Μετά από εξονυχιστική έρευνα των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι η επίθεση είχε προέλευση την Πάτρα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο εργασίας του 39χρονου από αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή καθώς και πλούσιο έντυπο υλικό που σχετίζεται με την παράνομη δράση του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του Πατρινού δημοτικού υπαλλήλου υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ο επίδοξος χάκερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου