Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Τριάντα τέσσερις οι ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου

 
Αθήνα
Στα 34 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Με ανακοίνωση την Παρασκευή, το ΚΕΕΛΠΝΟ γνωστοποιεί ότι διαγνώσθηκαν εργαστηριακά 34 κρούσματα του ιού, δηλαδή επιπλέον δύο από αυτά που αναφέρονταν στη χθεσινή έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που περιλαμβάνει τα περιστατικά με εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας ή/και μηνιγγίτιδας και εκδίδει καθημερινά το Κέντρο.

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο νέα κρούσματα διαπιστώθηκαν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ, σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, το 12χρονο κορίτσι από το νομό Πέλλας, στο οποίο διαγνώστηκε άσηπτη μηνιγγίτιδα που προκλήθηκε από τον εν λόγω ιό.

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στην Ημαθία

Κατά ένα μήνα παρατείνεται το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στο νομό Ημαθίας, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Νομαρχίας.

Σύμφωνα με τον νομάρχη Ημαθία Κώστα Καραπαναγιωτίδη, οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου -αντί στις 15/8 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός- ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σ’ όλο το νομό.

Ήδη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε κονδύλι, ύψους 40 χιλιάδων ευρώ, για τον επιπλέον μήνα που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Κατά τη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των υγειονομικών υπηρεσιών του νομού, διαπιστώθηκε η ετοιμότητα του νομού να ανταποκριθεί στις ανάγκες νοσηλείας ασθενών, στους οποίους εκδηλώθηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με τον κ. Καραπαναγιωτίδη, στην Ημαθία διαπιστώθηκαν οκτώ κρούσματα του συγκεκριμένου ιού.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου