Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Γάμος στην κορυφή!



Παντρεύτηκαν στα 2.803 μέτρα, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον Όλυμπο

Αυτός ο γάμος δεν θύμιζε σε τίποτα τους κλασικούς γάμους όπου ο γαμπρός περιμένει τη νύφη στην εκκλησία και η νύφη φτάνει με ένα στολισμένο πολυτελές αυτοκίνητο. Σε αυτό το γάμο οι καλεσμένοι περπάτησαν οχτώ ώρες για να παραστούν στο μυστήριο και οι νύφη φόρεσε ορειβατικά μποτάκια!

Στο απομακρυσμένο καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης» στον Όλυμπο, το υψηλότερο σημείο των Βαλκανίων όπου ζει άνθρωπος και το οξυγόνο μειώνεται κατά 20%, οι πυρετώδεις ετοιμασίες το πρωί του περασμένου Σαββάτου δεν ήταν για τους τακτικούς ορειβάτες που σκαρφαλώνουν κάθε καλοκαίρι στην κορυφή του Μύτικα. 

Οι δύο νεόνυμφοι, ο 28χρονος Θάνος Βλέτσης από το Λιτόχωρο και η 27χρονη Παναγιώτα Μπουφέτη από την Κατερίνη, θα υποδέχονταν στο καταφύγιο τους καλεσμένους τους μετά τη γαμήλια τελετή στο κοντινό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, σε υψόμετρο 2.803, μόλις 114 μέτρα χαμηλότερα από τον Θρόνο του Δία.

Οι γέροντες του μοναστηριού του Αγίου Διονυσίου έξω από το Λιτόχωρο, στο οποίο ανήκει τυπικά το πέτρινο ξωκκλήσι, είχαν αντιρρήσεις για το γάμο. «Για να πείσουμε τους γέροντες του μοναστηριού χρειάστηκε να τραβήξουμε με τον ηγούμενο κλήρο, μεταξύ μιας εκκλησίας στην Παλιά Σκοτίνα και της κορυφής του Ολύμπου ώστε να κριθεί πού τελικά θα γινόταν η τελετή. Ο κλήρος έβγαλε Όλυμπο», λέει γελώντας η Παναγιώτα Μπουφέτη.

Η ανάβαση των 130 καλεσμένων άρχισε το πρωί της περασμένης Παρασκευής από τη θέση Γκορτσιά, περίπου 14 χιλιόμετρα έξω από το Λιτόχωρο. Τα εφόδια για το γλέντι στο καταφύγιο και κάποιοι ασυνήθιστοι στην πολύωρη πεζοπορία μεταφέρθηκαν με τα μουλάρια του Τάκη Ζορμπά, του αγωγιάτη του Ολύμπου όπως τον γνωρίζουν οι ορειβάτες και φύλακα του καταφυγίου «Γιόσος Αποστολίδης». 

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου όλα ήταν έτοιμα για τη γαμήλια τελετή. Στο Λιτόχωρο είχε ξεσπάσει καταιγίδα, αλλά στην κορυφή του Ολύμπου οι συνθήκες ήταν ιδανικές, με θερμοκρασία 13 Κελσίου και ατμόσφαιρα διαυγή.

«Ήταν ονειρικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το συναίσθημα. Παντρευτήκαμε στην κορυφή της Ελλάδας. Όλα πήγαν τέλεια», είπε ο γαμπρός Θάνος Βλέτσης.
 
Η πρώτη φορά που έγινε γάμος στα 2.800 μέτρα ήταν το καλοκαίρι του 1960 όταν παντρεύτηκαν οι Γιώργος Μιχαηλίδης και Κατερίνα Ανδροβιτσάναια, γνωστοί ορειβάτες της εποχής
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου