Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Εννέα οι ασθενείς με εγκεφαλίτιδα στη Βέροια

















Αθήνα
Συνολικά εννέα είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Βέροιας, με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας.


Ιός του Δυτικού Νείλου - Τι πρέπει να προσέξουμε;

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ν. Χατζηδημητρίου, εκτός των επτά γνωστών από την Τρίτη περιστατικών, υπάρχουν ακόμη δύο περιπτώσεις ασθενών.

Ο ένας εκ των δύο είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Βέροιας τον Ιούνιο, απ' όπου είχε μεταφερθεί στο Λοιμωδών, όπου παρέμεινε κάποιο διάστημα για νοσηλεία. Καθώς, όμως, υποτροπίασε, προσήλθε εκ νέου, τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου και νοσηλεύεται.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν ηλικιωμένο άνδρα, 86 ετών, ο οποίος εισήλθε στο νοσοκομείο, με άλλο πρόβλημα υγείας και στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως πάσχει από εγκεφαλίτιδα.

Δείγματα και από τους εννέα ασθενείς έχουν σταλεί στο Α' Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για τον «ιό του Δυτικού Νείλου».

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, ο κ. Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι η κλινική κατάσταση των ασθενών είναι καλή και πως οι αρχές του νοσοκομείου ακολουθούν τη σύσταση του Νοσοκομείου Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης για παραμονή των ασθενών για νοσηλεία τουλάχιστον δέκα ημερών, προτού λάβουν εξιτήριο.

Ήδη, δύο εξ αυτών έχουν συμπληρώσει το προτεινόμενο διάστημα νοσηλείας και δεν αποκλείεται να λάβουν εξιτήριο.

Στο μεταξύ, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στο γραφείο της αντινομάρχη Υγείας, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει ανάγκη να γίνουν νέοι ψεκασμοί, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, υπό τον νομάρχη, με τη συμμετοχή των δημάρχων της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου