Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Στις 27 Αυγούστου θα ξεκινήσει η καινούρια χρονιά για την Σούπερ Λίγκα, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, εκείνη την ημέρα (21:15) θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Με 15 λεπτά αργοπορία θα ξεκινήσουν τα ματς μετά από απόφαση του ΠΣΑΠ.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/8

ΟΑΚΑ                21:15   Παναθηναϊκός-Ξάνθη -NOVA-

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/8

Αλκαζάρ             17:15   Λάρισα-Ατρόμητος -NOVA-

Νέα Σμύρνη          17:15   Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου -NOVA-

«Καυτανζόγλειο»     19:30   Ηρακλής-Ολυμπιακός -NOVA-

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/8

Παγκρήτιο           18:15   Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης -NOVA-

Τούμπα              18:15   ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός -NOVA-

«Ανθή Καραγιάννη»   20:30   Καβάλα-Άρης -NOVA-

Παμπελοποννησιακό   20:30   Κέρκυρα-ΑΕΚ -NOVA-

Με καθυστέρηση 15 λεπτών η πρεμιέρα

Την έναρξη των αγώνων για την πρεμιέρα της νέας σεζόν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με καθυστέρηση 15 λεπτών αποφάσισαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στη σημερινή δίωρη συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΠ με διεθνείς παίκτες και αρχηγούς των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, της Β' και της Γ' Εθνικής. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η όξυνση των κρουσμάτων βίας στο ποδόσφαιρο, ιδίως μετά την επίθεση εναντίον του προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ μετά το τέλος της ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Στέλιος Γιαννακόπουλος, ξεκαθάρισε ότι η δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση θα είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών των παικτών, με τις οποίες θα δείξουν την αντίδρασή τους στην κλιμάκωση της βίας στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης: «Αυτή η δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση θα είναι μόνο η αρχή, γιατί θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα κινήσεις από τον ΠΣΑΠ, αφού το ποτήρι ξεχείλισε πλέον. Δεν θα ανεχθούμε πια τίποτα απολύτως. Φθάνει πια, έλεος με την βία και τα επεισόδια στα γήπεδα. Κινδυνεύει άμεσα πια η ζωή μας. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε όλοι ενωμένοι και προχωράμε μαζί, για να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Μάλιστα, ο ΠΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία επισημαίνει: «Στην συνάντηση που έγινε από κοινού με τον Π.Σ.Α.Π., τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και τους αρχηγούς των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, αποφασίσθηκε ότι είναι πλέον αναγκαστική κι επιβεβλημένη η υιοθέτηση σοβαρής, υπεύθυνης και αμείλικτης στάσης σε κάθε γεγονός ποδοσφαιρικής βίας, από οποιονδήποτε κι αν αυτή προέλθει, οπουδήποτε κι αν αυτή εκδηλωθεί. Λήφθηκαν αποφάσεις για την υιοθέτηση μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι κι η 15λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη των συναντήσεων της πρώτης αγωνιστικής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων μας με στόχο να κάνουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το ποδόσφαιρο».

Στο μεταξύ, στη συνάντηση συζητήθηκαν κι άλλα θέματα εκτός της βίας, όπως η ελληνικότητα των πρωταθλημάτων και η εξομοίωση των κοινοτικών με μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο ΠΣΑΠ και οι ποδοσφαιριστές δεσμεύθηκαν ότι θα είναι κάθετα αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή των Ελλήνων παικτών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου