Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αρέσουν Γουεμπό και Κεϊτά

Αρέσουν Γουεμπό και Κεϊτά
Τα οικονομικά προβλήματα της Μαγιόρκα είναι δεδομένα και ήταν, άλλωστε, αυτά που της στοίχισαν και τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ισπανοί είναι γεγονός πως παραχωρούν ποδοσφαιριστές τους και ο Παναθηναϊκός έχει εντοπίσει στους ρόστερ τους δυο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τον ενδιαφέρουν, από τη στιγμή, μάλιστα, που αγωνίζονται στην επίθεση, όπου οι «πράσινοι» έχουν
αποφασίσει να ενισχυθούν. Οπως, λοιπόν, έγραψε χθες το «Goal», αυτοί οι δυο ποδοσφαιριστές είναι οι επιθετικοί, Αλασάν Κεϊτά και Πιέρ Γουεμπό, οι οποίοι, βέβαια, δεν είναι και τόσο εύκολες περιπτώσεις. Και ο λόγος είναι προφανής... Υπάρχουν και άλλοι μνηστήρες που ναι μεν δεν έχουν δείξει τη διάθεση να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις της Μαγιόρκα, ωστόσο δεν αποκλείεται να επανέλθουν με δεδομένο πως θέλουν τους δυο ποδοσφαιριστές.

Ετσι οι «πράσινοι», αν και εφόσον αποφασίσουν να κινηθούν για έναν εκ των δυο, θα πρέπει να το κάνουν άμεσα με την περίπτωση Κεϊτά να είναι, σαφέστατα πιο εύκολη. Και αυτό γιατί ο έτερος στόχος, ο Καμερουνέζος Γουεμπό ναι μεν πωλείται, ωστόσο οι απαιτήσεις των Ισπανών μπορούν να ξεπεράσουν τα δυο εκατ. ευρώ που ουδείς γνωρίζει, αν υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να δοθούν για έναν μη βασικό ποδοσφαιριστή.
Η προϊστορία με τη Μαγιόρκα Αρέσουν Γουεμπό και Κεϊτά Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Μαγιόρκα. Τουλάχιστον δυο φορές οι δυο σύλλογοι βρέθηκαν να συζητούν για ποδοσφαιριστές. Το περσινό καλοκαίρι στην προ Σισέ εποχή οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πάρουν από τους νησιώτες τον επιθετικό, Αριτζ Αντούριθ, αλλά εν τέλει κατέληξαν στον Γάλλο άσο με τον Ισπανό φορ να μετακομίζει προ ολίγων ημερών στη Βαλένθια με το ρόλο του "αντι-Βίγια".
Και επειδή μας αρέσουν τα πιπεράτα παρασκήνια, πρόκειται για έναν παίκτη που στο φετινό πρωτάθλημα και δη στην αναμέτρηση με τη Μάλαγα «πλακώθηκε» μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τον Αλασάν Κεϊτά που ενδιαφέρει τους «πράσινους». Οσο για το δεύτερο όνομα που έπαιξε δυνατά ήταν αυτό του κεντρικού αμυντικού Ιβάν Ράμις, ο οποίος απασχόλησε τους «πράσινους».

Αλασάν Κεϊτά: Γρήγορος, δυνατός και γκολτζής
Το σχόλιο του Ισπανού δημοσιογράφου, Μιγκέλ Μόγια, αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα για τον 27χρονο επιθετικό από τη Γουινέα, ο οποίος τη διετία που αγωνίζεται στη Μαγιόρκα μετρά 47 συμμετοχές και 8 γκολ. Και τα γκολ, όπως και τα ματς, θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα για τον Αφρικανό άσο, αν δεν τιμωρούνταν από τη FIFA τον Ιούλιο του ’09 για τέσσερις μήνες για την απερισκεψία του να υπογράψει στη Ουμ Σαλάλ από το Κατάρ, όταν ακόμα ανήκε στην Αλ Ιτιχάντ.
«Παρότι το ύψος του δεν ξεπερνά το 1,70 μ., 1,69 μ. για την ακρίβεια, ο Αλασάν διαθέτει τέτοια δύναμη που του επιτρέπει να παίξει ακόμα και μέσα στην αντίπαλη περιοχή» έγραφε χαρακτηριστικά σε σχόλιό του τον Απρίλιο του 2010 ο ρεπόρτερ της Μαγιόρκα και συνέχιζε: «Είναι εξαιρετικά γρήγορος, αλλά και δυνατός. Δεν πέφτει εύκολα στα μαρκαρίσματα των αντίπαλων αμυντικών και έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, που ναι μεν δεν έχει αποδειχτεί στο έπακρον στην Ισπανία, αλλά στους προηγούμενους σταθμούς τα είχε καταφέρει περίφημα».

Και, πράγματι, οι αριθμοί του Κεϊτά είναι εξαιρετικά καλοί. Από το 2001 έως το 2006 στην Ελβετία με τη Ζυρίχη κατάφερε να σκοράρει 58 φορές σε 131 συμμετοχές, ενώ με την Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας πέτυχε 28 τέρματα σε 40 ματς.

Πιέρ Γουεμπό: Φορ περιοχής, αλλά όχι Ετό
Οπως έχουν γράψει αρκετοί Ισπανοί ρεπόρτερ, πρόκειται για έναν κλασικό φορ περιοχής, με δύναμη και καλό ψηλό παιχνίδι, ενώ η σύγκριση λόγω καταγωγής, αλλά και Μαγιόρκα, με τον Σαμουέλ Ετό μάλλον είναι ουτοπική. Ο Πιέρ Γουεμπό, αν και Καμερουνέζος, έκανε τα πρώτα του βήματα στη Λατινική Αμερική! Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ουρουγουάη και δη στη Νασιονάλ, όπου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, έστω και ως αναπληρωματικός και την 3η του σεζόν κατάφερε να ανακηρυχθεί 1ος σκόρερ στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2002.

Τον Γενάρη του '03 μετακόμισε στην Ευρώπη, όπου έμεινε για έξι μήνες στη Λεγανιές, για να μετακομίσει το καλοκαίρι στην Οσασούνα, όπου έμεινε έως το 2007 σκοράροντας 20 φορές σε 114 ματς έχοντας ως συλλογικές επιτυχίες τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ του 2006-07, αλλά και την παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την ίδια χρονιά κόντρα στη Ρέιντζερς. Το καλοκαίρι του '07 μετακόμισε στη Μαγιόρκα.
Τον πίστεψαν οι νησιώτες, στους οποίους μετρά 43 ματς και 17 γκολ, όμως ειδικά η πρώτη του σεζόν στο «Σαν Μόις» δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού τραυματίστηκε και σκόραρε μόλις πέντε φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου