Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Το μαγικό σιντριβάνι της Βαρκελώνης


 

 Εκδρομικό post για σήμερα που μπήκε κι ο Αυγουστος,  αφιερωμένο στην la font màgica στα καταλανικά, ή The magic Fountain  στα αγγλικά. Ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθεί οποιοσδήποτε πάει για εκδρομή στην Βαρκελώνη, μιας και εκτός του ότι είναι εντυπωσιακό  είναι από τα λίγα πράγματα που μπορεί να δει κανείς τσάμπα!


Κατασκευάστηκε το 1929 για την διεθνή έκθεση (στην οποία βρίσκεται δίπλα) και είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα. Είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης μουσικής, “ακροβατικών” και χρωμάτων αφού στο περίπου μισής ώρας διάρκειας του προγράμματος (το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε μισή ώρα) μπορείς να δεις δεκάδες συνδυασμούς χρωμάτων αλλά και σχηματισμών του νερού από το σιντριβάνι και όλο αυτό συνοδεύεται και με κλασσική μουσική. Σαν να πηγαίνεις να βλέπεις μπαλέτο ένα πράμα, αλλά αντί για χορευτές έχει νερό…

Όπως είπα , η είσοδος είναι ελεύθερη, και τριγύρω υπάρχουν αρκετές καντίνες κτλ όπου μπορείς να προμηθευτείς ότι θέλεις.
Το ωράριο λειτουργίας για άνοιξη - καλοκαίρι είναι Πέμπτη με Κυριακή 21.00 με 23.30 ενώ για φθινόπωρο και χειμώνα, Παρασκευή και Σάββατο 19.00 – 21.00.
Όσο για το πώς θα φτάσετε εκεί, κατεβαίνετε με το μετρό (Γραμμή L1 & L3) στην Plaça Espanya και διασχίζετε τον πεζόδρομο με τα μικρά σιντριβανάκια (όπου στα αριστερά σας είναι η έκθεση) μέχρι να φτάσετε στο σιντριβάνι!

Εδώ μερικές ακόμα Φώτο από το site:





Και εδώ μερικές δικές μου:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου