Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Στον αρκτικό κύκλο το μυστικό γέννησης της Γης





ΛΟΝΔΙΝΟ. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα πετρώματα στη Γροιλανδία και στο Καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος ίσως διατηρούν εντός τους τα αρχαιότερα απομεινάρια από τη ...


δημιουργία της Γης. Ο πλανήτης μας υπάρχει δισεκατομμύρια χρόνια και μεγάλο μέρος του υλικού από το οποίο δημιουργήθηκε άλλαξε μορφή μέσω διαδικασιών όπως η τήξη και η μείξη υλικών. Ωστόσο τα πετρώματα στον αρκτικό κύκλο φαίνεται ότι περιέχουν χημικές υπογραφές οι οποίες χρονολογούνται λίγο μετά τη βίαιη δημιουργία της Γης, όπως σημειώνει διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στην επιθεώρηση «Νature».

Οι υπογραφές που εντοπίστηκαν σε λάβα της περιοχής είναι ηλικίας άνω των 4,45 δισ. ετών. Η Γη εκτιμάται ότι είναι 4,54 δισ. ετών, λίγο μεγαλύτερη δηλαδή σε ηλικία σε σύγκριση με τα ευρήματα. Οι επιστήμονες συνέλεξαν τα δείγματα της λάβας και ηφαιστειογενών πετρωμάτων από τη Γροιλανδία και το νησί Μπάφιν στο Καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος. Ανακάλυψαν στα δείγματα μικρά τμήματα του μανδύα της Γης τα οποία έμειναν ανέπαφα από τη δημιουργία του πλανήτη μας ως σήμερα.


tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου