Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

«Με είχε πλησιάσει ο Ολυμπιακός, αλλά εγώ προτιμώ να κερδίζω τίτλους!»

Κώστας Τσαρτσαρής  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Τσαρτσαρής

Μετράει ήδη οκτώ χρόνια στον Παναθηναϊκό και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, με 8 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 2 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στις αποσκευές του, ανεβαίνει στο τζετ σκι του και βάζει στόχο το επόμενο triple crown.
Αύγουστος 2010

Η αλήθεια είναι ότι το θέαμα ενός τύπου με ύψος 210 εκατοστά που κάνει... σούζες με ένα τζετ σκι βάρους 360 κιλών και 260 ίππων δίπλα στο κλειστό του ΟΑΚΑ δεν είναι και το πιο συνηθισμένο. Και ο Κώστας Τσαρτσαρής όμως δεν είναι ο πλέον συνηθισμένος αθλητής. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να ήταν, όταν στα 18 του αποφάσισε να ξενιτευτεί στην άκρη της Ευρώπης, στην Ισλανδία, για να παίξει μπάσκετ.

Το φετινό καλοκαίρι είναι δύσκολο από κάθε άποψη. Η οικονομική κρίση έχει σαρώσει την Ελλάδα, ενώ στον αθλητισμό η αλλαγή στο ποσοστό φορολόγησης των συμβολαίων φέρνει τις ομάδες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
Μπορεί ο κόσμος να νομίζει ότι οι αθλητές ζούμε σε μια γυάλα, αλλά κι εμείς συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους των 700 και των 1.000 ευρώ και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στη χώρα. Και στο μπάσκετ, όμως, δεν παίρνουν όλοι ένα και δύο εκατομμύρια το χρόνο, ούτε είναι όλοι παίκτες του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά είναι δεδομένο ότι, αν ισχύσει αυτή η αλλαγή, είναι θέμα χρόνου να αποδυναμωθούν οι ελληνικές ομάδες. Ίσως όχι φέτος, αλλά τα επόμενα χρόνια οι ομάδες θα αδυνατούν να πληρώνουν τόσα λεφτά και έτσι πολλοί παίκτες θα προτιμήσουν να παίξουν στο εξωτερικό. Όσο για τη φορολογία, θεωρώ λογικό να μοιραστεί στη μέση το +20% ανάμεσα στους αθλητές και τις ομάδες τους. Μπορεί αυτό να επιφέρει μείωση στα έσοδά μας, αλλά, από την άλλη, δεν γίνεται να επωμιστούν μόνες τους οι ομάδες όλο το ποσό. Θα ήταν εξοντωτικό και μακροπρόθεσμα θα ήταν εις βάρος των αθλητών, καθώς θα υπέγραφαν σαφώς μικρότερα συμβόλαια

Μέσα σε όλα αυτά ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να ανανεώσει τα συμβόλαια των παικτών του. Αγχώθηκες καθόλου ότι ίσως τη νέα χρονιά να μην είστε ανταγωνιστικοί;
Είμαι στον Παναθηναϊκό οκτώ χρόνια πλέον. Έχουμε περάσει εύκολες και δύσκολες στιγμές. Είναι βέβαιο ότι το φετινό καλοκαίρι με τόσα συμβόλαια να λήγουν είναι πρωτόγνωρο, αλλά θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι ανησύχησα. Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις βασικές προϋποθέσεις που τον καθιστούν ιδανικό σωματείο για κάθε αθλητή: Τίτλοι, Ομπράντοβιτς και Γιαννακόπουλοι. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει σε μια ομάδα που κάθε χρόνο διεκδικεί τρεις τίτλους, με τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης και με διοίκηση που είναι δεδομένο ότι δεν φείδεται χρημάτων για να κάνει το καλύτερο δυνατό. Πώς θα μπορούσα να αγχωθώ, λοιπόν; Ο Παναθηναϊκός είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου