Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ασκηθείτε και στις διακοπές

Ασκηθείτε και στις διακοπές

Tα υπέρ της άθλησης μέσα στο νερό

Η άσκηση στο νερό είναι ιδανική κατά τη διάρκεια των διακοπών. Η θάλασσα και η πισίνα σας δίνουν πολλές δυνατότητες να γυμναστείτε, να διασκεδάσετε ενώ ταυτόχρονα κάνετε και ηλιοθεραπεία.

Η άθληση στο νερό έχει πολλά θετικά καθώς οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μικρότερες, ο μοναδικός εξοπλισμός είναι το σώμα μας, χάνουμε θερμίδες, πετυχαίνουμε σύσφιξη, διασκεδάζουμε και αυξάνουμε το βασικό μεταβολισμό μας.

Το κολύμπι
Γυμνάζει ομοιόμορφα κάθε μυική μας ομάδα ενώ το νερό μας δροσίζει και μας προστατεύει από τραυματισμούς. Μετά από τις καυτές ακτίνες του ηλίου μια βουτιά είναι ό, τι πρέπει.

Γιόγκα μέσα στο νερό
Μέσα στην πισίνα σε όρθια ή καθιστή στάση, οι ασκήσεις μας βοηθούν να ηρεμούμε, να αποκτούμε ευλυγισία και να θωρακιζόμαστε ενάντια στο στρες. Επίσης το νερό μας βοηθά στην αποφυγή τραυματισμών και στην απόκτηση επιπλέον δύναμης.

Αεροβική γυμναστική
Αφού βάλετε αντιηλιακό μπορείτε να κάνετε ασκήσεις που καίνε το λίπος και σμιλεύουν το σώμα. Επίσης δεν υπάρχει ο φόβος τραυματισμών, όπως στο παρκέ.

Κανό και ποδήλατο
Είναι δύο ακόμη τρόποι άθλησης, ιδιαίτερα διασκεδαστικοί. Το κανό δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ενώ γυμνάζει την πλάτη, τα χέρια και τους κοιλιακούς. Επιπλέον μαυρίζετε ομοιόμορφα και χωρίς να σας κάψει ο ήλιος. Το ποδήλατο γυμνάζει τα πόδια και τους μηρούς. Μπορείτε να κάνετε πεντάλ έντονα ή αργά και να ανακαλύψετε κι άλλες παραλίες.

Μπορείτε ακόμη να γυμναστείτε και στην αμμουδιά, να παίξετε ρακέτες, να κάνετε joking και ασκήσεις για τα πόδια, την κοιλιά και τους γλουτούς. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να γυμναστείτε και να διασκεδάσετε στις διακοπές σας. Δοκιμάστε το και θα νιώσετε πολύ όμορφα με το σώμα σας και θα διώξετε και το στρες από μέσα σας.

Πηγή: logia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου