Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ανησυχία στη Μακεδονία για το "κουνούπι-τίγρης" και τον "ιό του Νείλου"












Ανησυχία σκόρπισαν οι ειδήσεις για την ύπαρξη του tiger mosquito, του κουνουπιού-τίγρη δηλαδή και τον "ιό του Νείλου", όπως λέγεται η ασθένεια από την οποία προσεβλήθησαν αρκετοί Μακεδόνες, ενώ ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης.

Ο Νομάρχης πάντως με ανακοίνωσή του φαίνεται καθησυχαστικός:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Σχετικά με το θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, στο βαθμό που αφορά τις ενέργειες που γίνονται για την προληπτική προστασία. Από την πρώτη στιγμή, η Διεύθυνση Υγείας υπό την καθοδήγηση της αντινομάρχη Αθ. Αηδονά, ενημέρωσε το Υπουργείο και το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι δεν έχουμε κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ότι έχουμε κάνει αεροψεκασμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη, προνυμφοκτονία στη δυτική και στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Μάλιστα φέτος, το πρόγραμμα ξεκίνησε έγκαιρα από τον Μάιο.

Είμαστε σε επαφή και συνεργασία με τη Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Λιονή, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξεταστεί το θέμα σε βάθος από τους ειδικούς. Αν και το πρόβλημα εντοπίζεται στην Ημαθία και στην Πέλλα, με υπόδειξη της κ. Λιονή θα καλέσουμε τους ανθρώπους του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών της Νομαρχίας Σερρών, ενός κέντρου κατεξοχήν ερευνητικού και με εμπειρία στο θέμα, ώστε να επισκεφθούν και το νομό μας για να εξετάσουν εάν χρειάζονται επιπλέον ψεκασμοί.

Η κ. Λιονή μας υποσχέθηκε ότι εάν χρειαστεί θα διατεθούν επιπλέον κονδύλια από την κεντρική διοίκηση, ώστε να γίνουν πρόσθετοι αεροψεκασμοί.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες θα καλέσουμε δημάρχους της Δυτικής και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ώστε να υπάρχει προληπτικός συντονισμός και ενημέρωση, προς αποφυγή κάθε προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου