Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ρεζίλι διεθνώς, παρέμβαση εισαγγελέα!

Ρεζίλι διεθνώς, παρέμβαση εισαγγελέα!
Με τον τίτλο «Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μπάγεβιτς, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς», η είδηση της άνανδρης επίθεσης στον Ντούσαν Μπάγεβιτς από οπαδούς της Ένωσης, έκανε, μέσω του Reuters, τον γύρο του κόσμου.
Το κείμενο ξεκινά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ, Σταύρου Αδαμίδη, και μιλά για «σαμποτάζ εκ των έσω». Στη συνέχεια υπάρχει περιγραφή των γεγονότων και όσων ντροπιαστικών και καταδικαστικών συνέβησαν στο φινάλε του φιλικού με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο».
Σημειώνονται οι δηλώσεις του Αδαμίδη πως ο Μπάγεβιτς, αν και σοκαρισμένος από την επίθεση, δεν πρόκειται να φύγει από την ΑΕΚ και πως εκείνοι που θα απομακρυνθούν είναι όσοι προκάλεσαν τα θλιβερά επεισόδια. Η είδηση του ξυλοδαρμού του Ντούσαν Μπάγεβιτς «ανέβηκε» και στο αμερικανικό δίκτυο ειδήσεων, «nbcsports».
Το φύλλο αγώνα
Υστερα από πολλή ώρα ο διαιτητής Αλέξανδρος Δημητρόπουλος συνέταξε το φύλλο αγώνα, στο οποίο ρίχνει ξεκάθαρα ευθύνες στην αστυνομία. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το παιχνίδι διεκόπη στο 83’ γιατί μεγάλη μάζα των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο. Κάποιοι απείλησαν τον πάγκο της ομάδας τους. Μην μπορώντας να εγγυηθώ την ασφάλεια, διέκοψα το παιχνίδι. Οσο περνούσε η ώρα, οι οπαδοί πλήθαιναν και μετά επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Η αστυνομική δύναμη κρίνεται ανεπαρκής για τη διεξαγωγή τέτοιου αγώνα».
Ζήτησε το βίντεο
Χθες, η αστυνομία ρώτησε τον Μπάγεβιτς αν γνώριζε τον οπαδό που του επιτέθηκε και αν θα καταθέσει μήνυση, χωρίς να πάρει απάντηση. Οπως έγινε γνωστό, ζήτησε το βίντεο του αγώνα για να κινηθεί αυταπάγγελτα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση περνά από σήμερα στα χέρια του εισαγγελέα Αθηνών που θα διενεργήσει έρευνα, ζητώντας και αυτός να δει βίντεο και φωτογραφίες των χθεσινών επεισοδίων.
Οσο για τους παίκτες; Αηδιασμένοι από τα όσα έβλεπαν, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο Δέλλας σε πηγαδάκι στο τέλος έλεγε: «Εγώ να κάνω δηλώσεις γι' αυτούς; Οσο μιλάς, τους δίνεις αξία. Ηρθαν να μας διαλύσουν». Κι αυτό τα λέει όλα...
Ζήτησε συλλήψεις ο Υφυπουργός
Την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη προκάλεσαν τα απαράδεκτα και προκλητικά, όπως τα χαρακτήρισε, επεισόδια στο φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και της Καλλιθέας.
Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα συμβάντα επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου και τον πρόεδρο της ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι. Επίσης, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΑΕΚ να του μεταφέρει τη συμπαράσταση της Πολιτείας.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ήδη εκφρασμένης πολιτικής της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή στις εκδηλώσεις βίας στα γήπεδα, ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, ζήτησε την άμεση σύλληψη των ενόχων, την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη, και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου