Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ανασχηματισμό φέρνουν οι δημοτικές εκλογές


Ανασχηματισμό, εκτός απροόπτου, φέρνουν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η -κατά πως φαίνεται- απόφαση του πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει κάποια από τα σημερινά μέλη του κυβερνητικού σχήματος ως υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες αναμένεται να οδηγήσει σε αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση.


D-day θεωρείται η 3η Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη, που το ΠΑΣΟΚ θα γιορτάζει τα 36α γενέθλιά του, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος θα ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και υφυπουργοί -αν όχι και ένας υπουργός- της κυβέρνησης. Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο που θα ακολουθήσει θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, με το οποίο ο πρωθυπουργός το τριήμερο 8 έως 10 Σεπτεμβρίου θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για την 75η ΔΕΘ. Αλλωστε το κλίμα άρχισε να το διαμορφώνει πριν από λίγες ημέρες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δηλώνοντας ότι «ανασχηματισμός γίνεται όταν υπάρχουν ειδικοί λόγοι».

Σε ό,τι αφορά τα ονόματα των στελεχών εκείνων που θα αφήσουν την κυβέρνηση για να μετακινηθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί: της υφυπουργού Υγείας Φώφης Γεννηματά (για τον δήμο Αθηναίων ή την περιφέρεια Αττικής), του υφυπουργού Οικονομίας Σταύρου Αρναουτάκη (για την περιφέρεια Κρήτης), του επίσης υφυπουργού Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη (για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), ενώ για την ίδια περιφέρεια ακούγεται και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.


Αττική - Πελοπόννησος
Σε δύο περιφέρειες, αυτές της Αττικής και της Πελοποννήσου, και εφόσον οι μετρήσεις δείχνουν επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται η επιλογή του υποψηφίου να είναι ακόμη και εν ενεργεία υπουργός. Για την περιφέρεια Αττικής έχουν ακουστεί τα ονόματα των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, ενώ για την περιφέρεια Πελοποννήσου αυτά του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη. Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές των υποψηφίων, ειδικά στην περιφέρεια Αττικής, θα είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού.

Οι αποφάσεις αυτές, καθώς και μια σειρά άλλων για θέματα όπως ο νέος εκλογικός νόμος, οι επόμενες μεταρρυθμίσεις και η σύνταξη του «Κοινωνικού Μνημονίου» που θέλει να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αναμένεται να ληφθούν και φέτος στην Πάρο, όπου ήδη βρίσκεται ο κ. Παπανδρέου για μερικές μέρες ξεκούρασης.

Η παρουσία του στο όμορφο νησί των Κυκλάδων συμπίπτει με αυτήν του υπουργού Εσωτερικών και τέως δημάρχου του νησιού Γιάννη Ραγκούση, ενώ εκεί θα βρεθούν για μερικά 24ωρα ορισμένοι από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όπως για παράδειγμα ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, αλλά και ο Νίκος Αθανασάκης.

Στο μεταξύ, πολλές είναι οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός, εν όψει του ανασχηματισμού. Μία από αυτές κάνει λόγο για ανασύσταση υπουργείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει κάτι τέτοιο, θα δημιουργηθούν εκ νέου αυτόνομα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου