Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Η μόνη ευκαιρία που έχει η ανθρωπότητα να επιβιώσει


Η μόνη ευκαιρία που έχει η ανθρωπότητα να επιβιώσει μακροπρόθεσμα είναι να εγκαταλείψει τη Γη, για να αποικήσει άλλους πλανήτες, αλλιώς αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης από μια μεγάλη γκάμα τρομερών απειλών. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ.

 «Η ανθρώπινη φυλή δεν πρέπει να έχει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι - ή σε ένα πλανήτη», ανέφερε ο επιφανής Βρετανός επιστήμονας, που πάντως δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος, μιλώντας στην ιστοσελίδα του φόρουμ «Big Think».

Ο Χόκινγκ κάλεσε την ανθρωπότητα να μην είναι εσωστρεφής και αντιθέτως να εξαπλωθεί στο διάστημα τους επόμενους δύο αιώνες, καθώς απειλείται η ίδια η ύπαρξή της.

«Εισερχόμαστε σε μια ολοένα πιο επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας μας. Ο πληθυσμός μας και η χρήση των πεπερασμένων φυσικών πόρων του πλανήτη μας αυξάνονται εκθετικά, παράλληλα με την τεχνική ικανότητά μας να αλλάζουμε το περιβάλλον προς το καλό ή το κακό», τόνισε και εκτίμησε ότι δύσκολα η ανθρωπότητα θα αποφύγει κάποια καταστροφή τα επόμενα 100 χρόνια, πολύ περισσότερο τα επόμενα 1.000 ή 1 εκατ. χρόνια.

«Αν θέλουμε να επιβιώσουμε πέρα από τον επόμενο αιώνα, το μέλλον μας βρίσκεται στο διάστημα» είπε ο Χόκινγκ και πρόσθεσε ότι γι' αυτό τον λόγο τάσσεται υπέρ των επανδρωμένων με ανθρώπους διαστημικών πτήσεων και όχι μόνο υπέρ των ρομποτικών αποστολών.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου