Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Νέο αρνητικό δημοσίευμα για Ελλάδα

 

Από την Telegraph

Νέο αρνητικό θέμα για την Ελλάδα είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, με την Telegraph σε άρθρο με τίτλο «Η Ελληνική κρίση αρνείται να φύγει», να σημειώνει ότι μπορεί η χώρα μας να πήρε το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την δεύτερη δόση του δανείου, ωστόσο η πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται από απώλειες ρεκόρ στο επίπεδο των καταθέσεων, ενώ η παραγωγή συρρικνώνεται.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις διεθνών αναλυτών που αναφέρονται στον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών, στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά και σε προβλέψεις για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας φέτος σε ποσοστό μεγαλύτερο του εκτιμώμενου.

Ο Simon Ward της Henderson Global Investors δηλώνει πως οι ελληνικές τράπεζες καλύπτουν το κενό χρηματοδότησής τους με δάνεια από την ΕΚΤ, διερωτώμενος για το πόσα εχέγγυα έχουν μείνει για να μπορέσει να πάρει η Ελλάδα από την ΕΚΤ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ανησυχητικό είναι ότι Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία έχουν δανειστεί συνολικά 387 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ.

Οι επενδυτές αμφιβάλουν για το αν το σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ είναι υλοποιήσιμο χωρίς αναδιάρθρωση χρέους και υποτίμηση, ενώ ο κ. Chris Pryce της Fitch Ratings αναμένει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 4,5%-5% φέτος, ποσοστό χειρότερο των εκτιμήσεων.

Όπως λέει η Telegraph, «όλοι λείπουν σε διακοπές. Όταν γυρίσουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον μίζερο νέο κόσμο τους και τότε θα δούμε».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου