Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η αντιτρομοκρατική πιάστηκε στον ύπνο με τη Σέχτα


Η αντιτρομοκρατική πιάστηκε στον ύπνο στην υπόθεση της Σέχτας. Η 13μηνη αποχή της οργάνωσης είχε θεωρηθεί ως μήνυμα διάλυσής της. Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα υποβάθμιζαν αρκετά την παρουσία της Σέχτας.
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, η οργάνωση μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα είχε επιτελέσει τον ρόλο για τον οποίο είχε δημιουργηθεί. «Η Σέχτα έχει λουφάξει. Πήρε αυτό που ήθελε. Σκότωσε αστυνομικό για να εκδικηθεί τη δολοφονία του Αλέξη. Τους έφυγε η οργή», υποστήριξαν λανθασμένα, όπως αποδείχτηκε, αξιωματικοί της υπηρεσίας.

Η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής από την οργάνωση ΟΠΛΑ και η συνεχιζόμενη σιωπή της οργάνωσης είχε βάλει τη Σέχτα αρκετά χαμηλά στις προτεραιότητες των διωκτικών αρχών. Η σύλληψη του Σίμου Σεϊσίδη προκάλεσε νέα ανακούφιση» στην Αντιτρομοκρατική, καθώς ο συγκεκριμένος είχε στοχοποιηθεί ως μέλος της Σέχτας, κάτι το οποίο δεν αποδείχτηκε μέχρι τώρα. «Τελειώσαμε με αυτούς», ήταν ο επίλογος που βιάστηκαν να δώσουν ορισμένοι στην Κατεχάκη.

Προμηθευτής
Η Αντιτρομοκρατική εκτιμάει πως το μέλος του Ε.Α. που προκάλεσε τη δημιουργία της Σέχτας ήταν και ο άνθρωπος που είχε ενεργό ρόλο στην προμήθεια οπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα.

Ετσι εξηγούν την ευκολία με την οποία η οργάνωση έχει συγκεντρώσει ένα οπλοστάσιο που τρομάζει τις αρχές.

Αύριο αναμένονται και τα αποτελέσματα του ελέγχου των όπλων που εικονίζονται στην προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση στα «ΝΕΑ» για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Αυτό που εντυπωσίασε τους αστυνομικούς των εργαστηρίων είναι ο μεγάλος αριθμός πιστολιών Γκλοκ που βρίσκονται στην κατοχή της οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη της οργάνωσης, υπάρχει η εκτίμηση πως στην πλειονότητά τους είναι ηλικίας 20-30 ετών, οι οποίοι κατά δήλωσή τους εκπαιδεύτηκαν καλά στη χρήση των όπλων τους, αλλά και στις κλοπές οχημάτων.

Στον Επαναστατικό Αγώνα ελπίζει η Αντιτρομοκρατική για να φτάσει στην εξάρθρωση της Σέχτας Επαναστατών. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «μεταξύ των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων υπάρχει τουλάχιστον ένας συνδετικός κρίκος. Πρόκειται για άτομο που φαίνεται να εγκατέλειψε τον Επαναστατικό Αγώνα και να πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Σέχτας».
Τώρα οι διωκτικές αρχές ελπίζουν πως θα «μιλήσουν» τα ευρήματα από τις γιάφκες της οργάνωσης αλλά και τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες για να φτάσουν στη λύση του αινίγματος «Σέχτα Επαναστατών».

Η Αντιτρομοκρατική στηρίζει το σκεπτικό του «συνδετικού κρίκου» στη βιαστική μετακόμιση του οπλοστασίου του Επαναστατικού Αγώνα το καλοκαίρι του 2008 από την οδό Μηδείας στην Κυψέλη σε διαμέρισμα στην οδό Αιγίνης. Περίοδος που συμπίπτει με την απαρχή μιας μακράς, για τα δεδομένα του Ε.Α., περιόδου σιωπής. «Πιστεύουμε πως τότε δημιουργήθηκε ένα βαθύ σχίσμα στην οργάνωσης σχετικά με τη μορφή που θα έπαιρναν στο εξής τα χτυπήματά τους», επισημαίνει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που θεωρεί ως κομβικό σημείο και την ένοπλη επίθεση με Καλάσνικοφ στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας.

Βιαστική μετακόμιση
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως η βιαστική μετακόμιση πραγματοποιήθηκε διότι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα φοβήθηκαν πως εκείνος ή εκείνοι που εγκατέλειψαν την οργάνωση είχαν πρόσβαση στη γιάφκα της οδού Μηδείας και θα μπορούσαν να αφαιρέσουν μέρος του οπλοστασίου.

Σ΄ εκείνη τη γιάφκα ήταν αποθηκευμένα Καλάσνικοφ, εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες, πιστόλια και ποσότητες εκρηκτικής ύλης. Ολα αυτά μεταφέρθηκαν σε μικρή απόσταση σε νέα γιάφκα ένα βράδυ του Αυγούστου του 2008. Το ότι η μεταφορά έγινε βιαστικά η Αστυνομία το συμπέρανε από την κατάσταση στην οποία αφέθηκε το διαμέρισμα στην οδό Μηδείας και από το γεγονός πως κανένα από τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης δεν πήγε ποτέ ξανά εκεί.

Τον κατηγορούσαν
Στην τελευταία της προκήρυξη η Σέχτα Επαναστατών σηματοδότησε τη «γένεσή» της ενάμιση χρόνο πριν, περίοδος που συμπίπτει με τα όσα επακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η πρώτη επίθεση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2009 ενώ δηκτικές ήταν οι αναφορές της Σέχτας στον Επαναστατικό Αγώνα και την επίθεση που είχε πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο του 2009 κατά διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού. Τότε η Σέχτα είχε «κατηγορήσει» τα μέλη του Ε.Α. πως με τέτοιες επιθέσεις «στοχοποιούν» την περιοχή των Εξαρχείων.

Υπό άλλο πρίσμα
Η Αντιτρομοκρατική τώρα εξετάζει καταρχήν και πάλι τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Μηδείας προκειμένου να διαπιστώσει ποια από αυτά δεν ανήκουν σε συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης. Οταν είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση της εξάρθρωσης του Ε.Α. η Αντιτρομοκρατική είχε ανακοινώσει πως από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν εκεί είχε ταυτοποιηθεί μόνο ένα που ανήκε στον Νίκο Μαζιώτη. «Στη γιάφκα υπήρχε αξιοποιήσιμο υλικό, το οποίο τώρα εξετάζεται κάτω από άλλες συνθήκες», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Και οι συνδιαλέξεις
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των συλληφθέντων μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Στα σπίτια και τις γιάφκες βρέθηκαν πολλά κινητά και τηλεφωνικές κάρτες, οι οποίες, όπως ελπίζει η Αντιτρομοκρατική, θα «μιλήσουν» για τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης. Μέσα στα τηλέφωνα που σκανάρονται οι διωκτικές αρχές ελπίζουν πως θα βρίσκεται και κάποιο που χρησιμοποιήθηκε από τους αποσχισθέντες.

Αν και υπάρχει αισιοδοξία πως κάποιο από τα 4.500 ευρήματα και τις δεκάδες κλήσεις που εξετάζονται θα δώσουν ένα επιπλέον στοιχείο στον εντοπισμό του «ιδρυτή» της Σέχτας, η Αντιτρομοκρατική βιάζεται να βρει ένα στοιχείο για να πιαστεί όσο το συντομότερο γίνεται. Ο μεγάλος φόβος είναι ένα νέο δολοφονικό χτύπημα της οργάνωσης, κάτι που θεωρείται αρκετά πιθανόν από την Αστυνομία.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου