Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σάμο και Αρχαία Νεμέα



Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά -η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα- που ξέσπασε χθες, Δευτέρα, στη Σάμο.
Χερσαίες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο νησί προκειμένου να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες της φωτιάς, την οποία οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν σε εμπρησμό.

Ήδη, στη Σάμο βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, ενώ άλλο κλιμάκιο έχει μεταβεί στο Καστρίτσι Αχαΐας, όπου επίσης εκτιμάται ότι η φωτιά που ξέσπασε εκεί είναι έργο εμπρηστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό για την πυρκαγιά στην Αχαΐα.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στον κόμβο Αρχαίας Νεμέας στην Κορινθία. Επί τόπου επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη. Γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Η πυρκαγιά στη Σάμο έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών στις παρυφές του οικισμού Βοτσαλάκια, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να την ελέγξουν ώστε να μη κινδυνέψει περιουσία ή ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά αποτέφρωσε περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και μικρής καλλιεργήσιμης έκτασης.

Ο νομάρχης Σάμου υπέγραψε την άρση του εγγράφου που κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα ήταν η δεύτερη μέσα σε μόνο λίγες ημέρες, και για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Μαραθόκαμπος και το Καρλόβασι.

Οι φλόγες έφθασαν απείλησαν σπίτια και ξενοδοχεία, τα οποία εκκενώθηκαν. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών δεν υπήρξαν, ωστόσο, ζημιές.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλοί εθελοντές έλαβαν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ από αέρος συμμετείχαν έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.
Newsroom ΔΟΛ

Πηγη: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου