Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Από τις φυλακές Θήβας στη Νομική Αθηνών!

Από τις φυλακές Θήβας στη Νομική Αθηνών!

Φυλακίστηκε χωρίς να φταίει και εξέτισε την ποινή της πριν ακόμη δικαστεί. Παρ’ όλα αυτά,η 26χρονη Μαρίνα Λιτβίνοβα δεν απογοητεύτηκε και βρήκε τη δύναμη ψυχής όχι μόνο να δώσει πανελλήνιες αλλά και να πετύχει την πανηγυρική είσοδο της στη Νομική Αθηνών!

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η Μαρίνα Λιτβίνοβα (με  πατέρα Ρώσο και μητέρα Ελληνίδα, η Μαρίνα γεννήθηκε το 1984 στην πόλη Κρασνοντάρ της Νότιας Ρωσίας. Όντας αλκοολικός ο πατέρας της, η οικογένεια αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα οπότε η μητέρα της στις αρχές του ’90 αποφάσισε να επαναπατριστεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη όπου ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά της Μαρίνας και της μικρότερης της αδερφής.

Η μητέρα τους ξαναπαντρεύτηκε στην Ελλάδα και γέννησε ακόμη ένα παιδί. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα δεν έλλειψαν ούτε εδώ καθώς ο νέος σύντροφός της έκανε χρήση ναρκωτικών και, σύντομα, παρασύρθηκαν και η ίδια η μητέρα της μαζί με την αδερφή της στο δρόμο της «ψευδαίσθησης» των ναρκωτικών ενώ η ίδια αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο στην τρίτη γυμνασίου.

Όταν το 2004, η μητέρα της και η αδερφή της συνελήφθησαν ενώ η γιαγιά της μπήκε στο νοσοκομείο για σοβαρή εγχείρηση καρδιάς, η 26χρονη -φοιτήτρια Νομικής πλέον- αποφάσισε να γυρίσει στη Ρωσία και στον πατέρα της.

Αφού αποκατέστησε τις σχέσεις μαζί του και τον «τράβηξε» μακρυά από τα αυτοκαταστροφικά μονοπάτια του αλκοόλ, η Μαρίνα επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά στην Αθήνα μιας και  βρήκε τη μητέρα της και την αδερφή της σε μια κυριολεκτικά αρρωστημένη εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

«Εκεί γνώρισα ένα παιδί, ερωτευτήκαμε και αποφασίσαμε να συζήσουμε». Η μοίρα όμως της έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς, όπως αποδείχθηκε, ο αγαπημένος της ήταν και αυτός μπλεγμένος σε δραστηριότητες με ναρκωτικά.

«Μια μέρα ήρθε η αστυνομία στο σπίτι και σε έρευνα στο μπαλκόνι του σπιτιού μας βρέθηκαν ουσίες. Το αγόρι μου κατάφερε να διαφύγει και εγώ κατηγορήθηκα για συναυτουργία» θυμάται έντρομη.

Και έτσι η Μαρίνα βρέθηκε το 2006 πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Στο δικαστήριο, που έγινε έναν χρόνο μετά, καταδικάστηκε σε 7 χρόνια... Η Μαρίνα όμως δεν το έβαλε κάτω και όπως εξομολογείται «με τη βοήθεια του διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, κ. Γ. Ζουγανέλη, και της υπεύθυνης της κοινωνικής υπηρεσίας του Κορυδαλλού, κυρίας Μουτάφη, βρέθηκε μια φόρμουλα να φοιτήσω στο λύκειο μέσα από τη φυλακή - το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας είναι μόνο γυμνάσιο».

Η Μαρίνα προσπάθησε και πέτυχε. Πέτυχε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να περάσει στη Νομική Αθηνών για μια νέα αρχή στη ζωή της. Παράλληλα αν και είχε εκτίσει την ποινή της, το Εφετείο αθώωσε τη Μαρίνα και την άφησε με μια γλυκόπικρη ανάμνηση από την περιπέτεια που άδικα πέρασε και δικαιώθηκε -έστω αργά- από το Εφετείο αλλά και τη δύναμη ψυχής που έδειξε και πέτυχε το στόχο της.

Για την άδικη φυλάκισή της, για τις βλάβες που υπέστη, αλλά κυρίως για τα χρόνια της που έχασε μες στα κελιά, η Μαρίνα Λιτβίνοβα διεκδικεί αποζημίωση από την ελληνική Πολιτεία. «Για τα 3,5 χρόνια άδικης φυλάκισης, αλλά και για όσα άλλα υπέστη, όπως οι κρίσεις πανικού που είναι ανίατες, διεκδικούμε 1,5 εκ. ευρώ αποζημίωση», εξηγεί ο δικηγόρος της Μαρίνας, Αλέξανδρος Λάμαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου