Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μόνο το διάστημα μας σώνει


Ο διάσημος Βρετανός φυσικός Stephen Hawking, ο οποίος πρόσφατα υποστήριξε την αποφυγή οποιασδήποτε επαφής μας με εξωγήινους, λόγω του κινδύνου να καταντήσουμε αποικία τους, τώρα συμβουλεύει να είμαστε εμείς αυτοί που θα αποικίσουν άλλους πλανήτες, αλλιώς θα εξαφανιστούμε.
«Πιστεύω πως η μακροπρόθεσμη επιβίωση της ανθρωπότητας βρίσκεται στο διάστημα. Θα είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε τη καταστροφή της γης μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια, πόσο δε μάλλον στα επόμενα χίλια ή ένα εκατομμύριο χρόνια… Υπήρξαν στο παρελθόν πολλές φορές που αποφύγαμε τη καταστροφή στο τσακ. Μια από αυτές ήταν το 1963 με τη κρίση των πυραύλων στη Κούβα. Η συχνότητα τέτοιων περιστατικών μάλλον θα αυξηθεί στο μέλλον. Ο υπερπληθυσμός ή ακόμη και μια πλανητική υπερθέρμανση μπορεί να μας εξαφανίσουν δια παντός».

Και δεν είναι μόνο ο πυρηνικός όλεθρος τον οποίο φοβάται ο  Hawking. Τα εγωιστικά μας γονίδια είναι αυτά που συντελούν στην έλευση της καταστροφής, λέει. «Ο γενετικός μας κώδικας μεταφέρει εγωιστικά και επιθετικά ένστικτα, που στο παρελθόν χρησίμευαν στην επιβίωση».  Ακόμη και αν καταφέρουμε να καταπνίξουμε τα ζωώδη ένστικτα και διατηρήσουμε τη γη, ο ήλιος θα έχει κατακάψει τον πλανήτη μας, μετατρέποντας τον σε μια ξερή πέτρα μέσα στα επόμενα 1 δισεκατομμύριο χρόνια.
Η μόνη λύση κατά τον  Hawking είναι η ανάπτυξη δυνατότητας διαστημικών ταξιδιών. «Είμαι αισιόδοξος» λέει, «Αν μπορέσουμε να αποφύγουμε τη καταστροφή για τους επόμενους δυο αιώνες, το είδος μας θα είναι ασφαλές, καθώς θα εξαπλώνεται στο διάστημα».
Μέχρι να γίνει αυτό, ίσως τα «άγρια» και περιπετειώδη ανθρώπινα ένστικτα αποτελέσουν πλεονέκτημα. Τον περασμένο Απρίλιο, ο επιστήμονας είχε προτείνει να αποφεύγουμε την επαφή με κάποια ανώτερη εξωγήινη φυλή που ίσως υπάρχει κάπου εκεί έξω ως νομαδική, περιφερόμενη, ψάχνοντας να αποικίσει κάποιον διαθέσιμο πλανήτη.
Τώρα συνιστά σε εμάς να κάνουμε το ίδιο.
The First Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου