Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Έχασε μία βάρκα εν πλω

Έχασε μία βάρκα εν πλω

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Μία από τις πνευστές σωστικές σχεδίες του έχασε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» ενώ εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από την  Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη, με 314 επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 18.42, ενώ πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος εντόπισε τη σωστική σχεδία, χωρητικότητας 101 επιβατών, περίπου 10 ναυτικά μίλια βόρεια του λιμανιού της Σαμοθράκης.

Ύστερα από έλεγχο από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, το πλοίο απέπλευσε στις 21:10 αντί για 19:40, με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, μεταφέροντας 204 επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το «ΣΑΟΣ ΙΙ» προσέγγισε το πλωτό του Λιμενικού και έκανε προσπάθειες παραλαβής και ανέλκυσης της σχεδίας, χωρίς όμως επιτυχία, με αποτέλεσμα να συνεχίσει το ταξίδι του για Αλεξανδρούπολη, όπου κατέπλευσε σήμερα στις 00:50 αντί για 21:50.

Η σωστική σχεδία τελικά ρυμουλκήθηκε από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι των Θερμών προκειμένου να μην προκαλέσει κίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου