Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Αυτοκτονούν για να γλυτώσουν















Προβληματισμό προκαλεί στο Λίβανο ο μεγάλος αριθμός οικιακών βοηθών, που επιλέγουν την αυτοκτονία, λόγω της κακομεταχείρισης που υφίστανται από τους εργοδότες τους.


Δεκαπέντε γυναίκες από το Νεπάλ, οι οποίες εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί στο Λίβανο, αυτοκτόνησαν μέσα σε ένα χρόνο, μεταδίδουν σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καντιπούρ, οι γυναίκες αυτές, ηλικίας από 20 ως 30 ετών, έβαλαν τέλος στη ζωή τους εξαιτίας της κακομεταχείρισής τους από τους εργοδότες τους. "Το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε λόγω των ψυχικών και σωματικών βασανιστηρίων που υπέστησαν, αλλά και της σεξουαλικής κακοποίησης", δήλωσε εκπρόσωπος του προξενείου του Νεπάλ στο Λίβανο.
Ορισμένες από τις γυναίκες αυτές αυτοκτόνησαν σε διάστημα ενός μήνα από την άφιξή τους στο Λίβανο. Τον Ιανουάριο του 2010, το Νεπάλ απαγόρευσε στις γυναίκες να ταξιδέψουν στο Λίβανο για να εργαστούν εκεί ως οικιακές βοηθοί λόγω των πολλών καταγγελιών για κακομεταχείριση.
Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι από το Νεπάλ εργάζονται στο Λίβανο. Το 95% εξ αυτών είναι γυναίκες. Περίπου 800 άνθρωποι εγκαταλείπουν το Νεπάλ καθημερινά αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στο Κατμαντού.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου