Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Τα ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα του μέλλοντος

Τα ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα του μέλλοντος

Τον σημαντικότερο ρόλο πλέον παίζει η διαφορετικότητα

Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη καινοτομία και δημιουργικότητα προσφέρουν τους υψηλότερους μισθούς.
Ποια μπορεί να είναι αυτά τα καινούργια επαγγέλματα; Ας αναφέρουμε μερικά

Δύτες κορεσμού

Ο δύτης κορεσμού είναι ένα επάγγελμα που απευθύνεται σε λίγους και τολμηρούς. Ο άνθρωπος αυτός καλείται να καταδυθεί σε βάθος που φθάνει έως και τα 400 μέτρα και να παραμείνει εκεί για πολλές ώρες ή και μέρες αν χρειαστεί, προκειμένου να αποπερατώσει την εργασία που έχει αναλάβει. Συνήθως προσλαμβάνεται από εταιρείες πετρελαιοειδών, επιχειρήσεις που έχουν αντικείμενο την ανάσυρση ναυαγίων ή για κρατικούς ερευνητικούς σκοπούς.
Δύτες κορεσμού κλήθηκαν να εργασθούν και στο ναυάγιο του ρωσικού υποβρυχίου «Κουρσκ». Η εκπαίδευση είναι πανάκριβη, διαρκεί περίπου έναν μήνα.
Μισθός από 7.000 έως 40.000 ευρώ τον μήνα.

Εκπαιδευτές σκύλων

Οι εκπαιδευτές σκύλων διάσωσης διδάσκουν σκύλους για να συμμετέχουν σε «επικίνδυνες αποστολές». Η διεθνής διασωστική κοινότητα IRO (International Rescue Organization) έχει θεσπίσει κανονισμούς που αφορούν τα ελάχιστα κατώτερα όρια που πρέπει να διαθέτει ένας σκύλος προκειμένου να χαρακτηριστεί ως σκύλος έρευνας και διάσωσης. Σήμερα αναγνωρίζονται διεθνώς οι παρακάτω κατηγορίες: σκύλος ανιχνευτής, ανοιχτής έρευνας, έρευνας ερειπίων για επιζώντες και νεκρούς, έρευνας χιονοστιβάδων και ναυαγοσώστης.
Μισθός από 6.000 έως και 30.000 ευρώ τον μήνα.

Μεταφραστές τεχνολογίας

Οι μεταφραστές τεχνολογίας προσομοιώνουν τις ανθρώπινες «νοητικές και φωνητικές λειτουργίες». Με το πρόγραμμα προσομοίωσης «συμμαζεύουν» τα e-mail σας και με τη φωνή σας στέλνουν απαντήσεις τις οποίες κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι προέρχονται από υπολογιστή. Την ιδέα την είχε ο Βρετανός μαθηματικός Alan Tyring, ο οποίος πριν από 50 χρόνια έθεσε την ερώτηση: πώς θα ήταν η ζωή μας αν απαντούσε ένα μηχάνημα στις ανιαρές υποχρεώσεις μας;
Μισθός από 6.000 έως 10.000 ευρώ τον μήνα.

Γεμολόγοι

Οι γεμολόγοι εκτιμούν πολύτιμους λίθους (διαμάντια, μαργαριτάρια κ.ά.) και πιστοποιούν τον τύπο και τη γνησιότητα τους. Για να γίνει κάποιος γεμολόγος απαιτούνται γνώσεις χημείας, φυσικής, ορυκτολογίας και οπτικής.
Τα δύο πιο έγκυρα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα γεμολογίας βρίσκονται στο Λονδίνο (GAGTL) και στις ΗΠΑ (GIA). Οι σπουδές διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχολή για σπουδές γεμολογίας.
Ενας γεμολόγος μπορεί να πληρωθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ για μια πιστοποίηση.

Προγραμματιστές γονιδίων

Πρόκειται για γιατρούς, οι οποίοι αφού σκανάρουν το DNA σας για τον εντοπισμό ατελειών, χρησιμοποιούν εξατομικευμένες γενετικές θεραπείες και «έξυπνα» μόρια για την πρόληψη μιας ποικιλίας παθήσεων.
Μισθός: 10.000 έως 300.000 τον μήνα.

Μηχανικοί γεωτρήσεων 

Οι μηχανικοί γεωτρήσεων πετρελαίου και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ασχολούνται με μελέτες πετρωμάτων πετρελαίου, μετρήσεις φυσικών ιδιοτήτων πετρελαιοειδών, μελέτες καταλυτικής μετατροπής πετρελαιοειδών κ.ά.
Μηνίαιος μισθός από 3.000 έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Προγραμματιστές ρομπότ

Πρόκειται για τους τεχνικούς που ασχολούνται με την έρευνα, το σχεδιασμό και τη λειτουργία ρομπότ. Επίσης χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν «ευφυή ρομπότ».
Η αμοιβή κυμαίνεται από 30.000 - 75.000 ευρώ τον μήνα.

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/30478/ta-akrivopliromena-epaggelmata-tou-mellodos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου