Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Είναι το χασμουρητό ερωτικό;


Όπως τόνισαν και οι ερευνητές, το χασμουρητό είναι μια δραστηριότητα που όλοι γνωρίζουμε, ενώ ο μέσος άνθρωπος θα χασμουρηθεί περί τις 240.000 φορές στη ζωή του. Οι πιο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως χασμουριόμαστε επειδή η εισροή αέρα μάς το προκαλεί, στέλνοντας επιπλέον οξυγόνο στον εγκέφαλο.


Οι ειδικοί, όμως, διαφωνούν με αυτή την ευρέως διαδεδομένη πληροφορία και αντίστοιχα συμφωνούν πως ένα εύρος συναισθηματικών «κουμπιών» θέτουν σε λειτουργία τον μηχανισμό του χασμουρητού, ενώ το ενδιαφέρον, το στρες ακόμα και η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να παίξουν ρόλο. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα περίπλοκο, σημαντικό φαινόμενο που παραμένει ευρέως μυστήριο και χαρακτηριστικά λένε πως «μπορούμε να στείλουμε τον άνθρωπο στο φεγγάρι, αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε μια από τις πιο συνηθισμένες πράξεις».

Στη θεωρία τους κάποιες μορφές χασμουρητού στέλνουν ένα ερωτικό υποσυνείδητο μήνυμα. Ασφαλώς, κανείς δεν ξέρει σίγουρα, όμως ενδεχομένως αυτή η πληροφορία να μας κάνει να δούμε με άλλο μάτι κάποιον την επόμενη φορά που θα τεντωθεί και θα χασμουρηθεί δίπλα μας…

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου