Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αιματηρές συγκρούσεις στο Περού
















Τουλάχιστον ένας αγρότης έχασε χθες τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των καλλιεργητών κόκας που διαμαρτύρονταν για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξαλείψει τις φυτείες τους.
Σημειώνεται ότι το Περού είναι η μεγαλύτερη παραγωγός φύλλων κόκας--της πρώτης ύλης για την παρασκευή κοκαΐνης μετά από χημικές επεξεργασίες--στον κόσμο....

Οι συγκρούσεις, στις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι δύο κοκαλέρος, σημειώθηκε στην επαρχία Πάδρε Αμπάδ, στην περιφέρεια Ουκαγιάλι, 780 χλμ. ανατολικά της Λίμα.
Ο Χουάν Σάρατε, διευθυντής του προγράμματος για την εξάλειψη των καλλιεργειών στην περιοχή, υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί αντέδρασαν δυναμικά για να αντιμετωπίσουν διαδηλωτές που "έφεραν όπλα".
Αν και ως σήμερα τα επεισόδια βίας με αφορμή την προσπάθεια εξάλειψης των καλλιεργειών είναι αρκετά σπάνια, ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Άλαν Γκαρσία δέχεται εντονότερες πιέσεις να μειώσει την παραγωγή.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν πρόσφατα ότι το Περού ξεπέρασε την Κολομβία και βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παγκόσμια παραγωγή κόκας, ενώ η κυβέρνηση Γκαρσία άρχισε ξανά τις προσπάθειες εξάλειψης των καλλιεργειών τον Ιανουάριο, μετά από μακρόχρονη αναστολή τους.
Στις περιοχές όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη παραγωγή, στις κοιλάδες Άλτο Ουαγιάγκα, Ένε και Απουριμάκ, στρατός και αστυνομία μάχονται σποραδικά με το λεγόμενο "νέο" Φωτεινό Μονοπάτι, το οποίο φέρεται να ασχολείται κατά κύριο λόγο με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η ηγεσία της αντάρτικης οργάνωσης είχε συλληφθεί την δεκαετία του 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου