Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

«Ράμπο» χτυπούν την πόρτα σε βίλες

«Ράμπο» χτυπούν την πόρτα σε βίλες

Ως το τέλος του έτους ζητούνται επειγόντως έσοδα 26,4 δισ. ευρώ

Στο στόχαστρο των ειδικών ελέγχων του ΣΔΟΕ μπαίνουν οι έχοντες και κατέχοντες οι οποίοι δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα την ώρα που χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι υφίστανται οδυνηρές περικοπές στα εισοδήματά τους.

Κατόπιν των πιέσεων της τρόικας (ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ) κατά τον έλεγχο προόδου του Ιουλίου συγκροτείται ειδική ομάδα με «ράμπο» του ΣΔΟΕ, με στόχο να εισρεύσουν σημαντικά ποσά από πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και να καλυφθεί η υστέρηση στα έσοδα έναντι του στόχου που καταγράφεται από την αρχή του χρόνου (αγγίζει τα 2,6 δισ. ευρώ).

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε εντολή στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη να ολοκληρώσει μέσα στον Αύγουστο τη συγκρότηση ειδικών ομάδων. Η νέα ad hoc δομή του ΣΔΟΕ θα επικεντρωθεί στις ακόλουθες δράσεις:

-«Ομάδα κρούσης» για offshore
Στη φοροδιαφυγή των επωνύμων που διαθέτουν offshore εταιρείες επικεντρώνεται η ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ. Τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων δείχνουν ότι 3.800 πολίτες διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία είναι καταχωρισμένη σε offshore εταιρείες, ενώ έχουν εντοπισθεί σκάφη μεγάλης αξίας σε περίπου 3.000 υπεράκτιες εταιρείες.

-Διασταυρώσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Κολωνάκι
Απειλή πλειστηριασμού για όσους δεν ρυθμίσουν ή δεν εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

-Είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών
Ιδρύονται επιχειρησιακά κέντρα ΣΔΟΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αποκλειστική αρμοδιότητα την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών που ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ.

-«Ράμπο» για κατέχοντες που δηλώνουν... ψίχουλα
Άνδρες του ΣΔΟΕ θα χτυπούν από το τέλος Αυγούστου την πόρτα πολιτών που κατέχουν μεγάλη ακίνητη και ακίνητη περιουσία και δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.

-Διορία για «επαναπατρισμό» καταθέσεων
Το ΣΔΟΕ εισέρχεται και σε αυτό το μέτωπο προχωρώντας σε διασταυρώσεις με στοιχεία τραπεζών από Ελβετία, Βρετανία και Κύπρο.

-Σκάφη αναψυχής με επαγγελματικές άδειες-«μαϊμούδες»
Τα 10 εκατ. ευρώ αγγίζουν τα έσοδα του Δημοσίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες από εύπορους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, οι οποίοι είχαν «βαφτίσει» τα σκάφη τους επαγγελματικά ή αθλητικά για την αποφυγή της φορολογίας.

-Γενικευμένες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου