Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Δραματική η κατάσταση στα εμπορικά καταστήματα


Δραματική είναι η κατάσταση τον τελευταίο καιρό στα εμπορικά καταστήματα όπου «δεν πατά ψυχή» για να αγοράσει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο
 Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), περίπου το 15% -κατά μέσο όρο- των εμπορικών καταστημάτων των πιο κεντρικών δρόμων της Αττικής έχουν κλείσει, καθώς δεν μπορούν να τα βγάλουν με τίποτα πέρα.


Κρισιμότερη εμφανίζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου όπου «λουκέτο» έβαλε ένα στα τέσσερα καταστήματα. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η οδός Πανεπιστημίου, όπου το 20% των καταστημάτων έχει διακόψει τη λειτουργία του. Ακολουθεί η οδός Ερμού, ο εμπορικότερος δρόμος του κέντρου με το 15% των καταστημάτων να έχουν «κατεβάσει ρολά».

Κατά μέσο όρο στους ερευνηθέντες κεντρικούς δρόμους το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων ανέρχεται σε 17,2% επί του συνόλου ενώ αν συνυπολογισθούν και τα «λουκέτα» στους παράπλευρους δρόμους, το ποσοστό αυξάνεται δραματικά.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και πολλές τοπικές αγορές.

Σε σύνολο 3.421 καταστημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, του Κολωνακίου, του
Αμαρουσίου, της Νέας Ιωνίας, της Κηφισιάς, του Χαλανδρίου, της Καλλιθέας και του Πειραιά έχουν κλείσει 505 καταστήματα, ποσοστό δηλαδή 14,8% επί του συνόλου.

Εντωμεταξύ, μικρή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι εμφανίζει η κίνηση στο λιανεμπόριο.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ο τζίρος τις πρώτες 15 μέρες των εκπτώσεων εμφανίζει μείωση περίπου 12% ενώ πέρυσι η πτώση του ξεπερνούσε το 20%.

Ωστόσο, τονίζεται ότι οι προσφορές που προηγήθηκαν των εκπτώσεων δεν βοήθησαν στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, ούτε στην τόνωση της αγοράς.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου