Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Αυτοκτόνησε τραγική μάνα και την κήδεψαν αδιάβαστη


Πριν από μερικές ημέρες έχασε το παλικάρι της σε τροχαίο δυστύχημα. Η 47χρονη χαροκαμένη μάνα δεν άντεξε τον πόνο. Αποφάσισε να βάλει και η ίδια τέλος στη ζωή της. Ωστόσο η κίνησή της αυτή οδήγησε τον μητροπολίτη της περιοχής να απαγορεύσει την τέλεση νεκρώσιμης ακολουθίας, καθώς θεώρησε ότι είχε αμαρτήσει.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στο χωριό Ελάτη. Η γυναίκα κηδεύτηκε αδιάβαστη και μεταφέρθηκε στα μνήματα από το σπίτι της, χωρίς να περάσει από την εκκλησία, μετά τη ρητή και κατηγορηματική απόφαση του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου να απαγορεύσει την τέλεση νεκρώσιμης ακολουθίας.

Όπως επισήμανε απεσταλμένος από τη Μητρόπολη Κοζάνης, οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας απαγορεύουν τη μνημόνευση του αυτόχειρα, ανεξάρτητα από τον λόγο της αυτοκτονίας. Και αυτό, παρόλο που, όπως επισημαίνει το «Έθνος», η χαροκαμένη γυναίκα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και της χορηγούνταν φαρμακευτική αγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Μητρόπολη απαγορεύτηκε στον ιερέα της περιοχής, που δεν είχε αντίρρηση να τελέσει την νεκρώσιμη ακολουθία, να χτυπήσει έστω πένθιμα την καμπάνα. Έτσι η πολιτική κηδεία έγινε εν μέσω αποδοκιμασιών κατά του μητροπολίτη Παύλου, από την πλειοψηφία των 340 μόνιμων κατοίκων της Ελάτης.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου