Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Συνταγές μαγειρικής...''Σφουγγάτο Μυτιλήνης''





Συνταγή της Μυτιληνιάς πεθεράς μου, που την γευτήκαμε στην όμορφη Μυτιλήνη φυσικά :))
Υλικά:
7-8 μεγάλα κολοκύθια
1 μαρούλι
5 κρεμμύδια ξερά
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσαγιού δυόσμο
4 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 κούπες αλεύρι (φαρίνα)
αλάτι
πιπέρι
extra: λαδοτύρι Μυτιλήνης - φέτα

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, κόβουμε τις...
 άκρες και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού.Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Παράλληλα πλένουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά.
Κόβουμε το μαρούλι, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα κολοκύθια , το μαρούλι, όλα τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για λίγο να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους (περίπου 15').
Όταν μείνει λίγο νερό προσθέτουμε μια κούπα αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας. Απλώνουμε καλά και το στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο. Προσθέτουμε από πάνω πιπεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για τουλάχιστον 30' από εκεί και μετά το κοιτάμε να μην αρπάξει.
Είναι έτοιμο όταν έχει ροδοψηθεί και έχει κάνει μια ωραία κρούστα. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Extra: Αν αποφασίσουμε να βάλουμε τυρί το προσθέτουμε μαζί με τα αυγά λίγο πριν το βάλουμε στο ταψί.
Έτοιμο! 
Από το http://oreksinaxeis.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου