Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Η Brother παρουσιάζει “αυτοφορτιζόμενες” μπαταρίες!


Εντάξει, εντάξει, στην πραγματικότητα “δεν φορτίζονται μόνες τους”, μα η Brother Industries, γνωστότερη για τους εκτυπωτές που παράγει, κατάφερε κάτι σχεδόν το ίδιο καλό: να δημιουργήσει μικρές μπαταρίες που φορτίζονται μέσω κίνησης. Αρκεί να τις πάρει κανείς στα χέρια του και να “κουνηθεί” για λίγο και… φορτίστηκαν!

Βέβαια, υπάρχει και άλλο ένα μικρό προβληματάκι: το φορτίο που φέρουν δεν είναι ισάξιο των σημερινών μπαταριών, αλλά, και πάλι, είναι αρκετό για να λειτουργήσει ένας φακός led για λίγη ώρα. Κάτι είναι και αυτό! Φαντασθείτε πως, χάρη σε αυτή την τεχνολογία, κάποιες συσκευές, που δεν έχουν και πολύ μεγάλες απαιτήσεις, θα μπορέσουν να απαλλαγούν σχεδόν πλήρως από την ανάγκη αλλαγής μπαταριών. Συσκευές όπως ο προαναφερθέντας φακός ή, το σημαντικότερο, όπως τα τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, κάποιες συσκευές bluetooth κ.λπ. Για να δούμε πότε θα μας έρθουν!
 
tromaktiko

1 σχόλιο:

  1. Επίσης, στα σκαριά είναι και οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν φωτοβολταικα panel για τη φόρτιση τους. Γενικά, συνεχώς έχουμε εξελίξεις σε θέματα ενέργειας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για την ανθρωπότητα, όσο και για το περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή