Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Το δικό της Facebook προετοιμάζει η Google
















Tην αγορά των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης προσεγγίζει επιθετικά η Google, χωρίς ακόμα να είναι ευκρινή τα σχέδιά της ή η διαδικασία την οποία θα ακολουθήσει.
Προς το παρόν, στην προκαταρκτική φάση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία με τη φερώνυμη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, έρχεται σε επαφή με εταιρείες δημιουργίας δημοφιλών ....


ηλεκτρονικών παιχνιδιών κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι Playdom, Playfish και Zynga Game Network. Στην τελευταία ειδικά, η Goοgle απέκτησε πρόσφατα μερίδιο, αποκαλύπτουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το σκεπτικό της Google έχει να κάνει με μια πρωτοβουλία κοινωνικής δικτύωσης ευρύτερης των σημερινών – όπως είναι, λόγου χάριν, το Facebook. Αυτή η νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ηλεκτρονικά παιχνίδια δικτύωσης στις υπηρεσίες της. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο διευθύνων σύμβουλός της Ερικ Σμιντ παρέμεινε φειδωλός στις δηλώσεις του. Ούτως ή άλλως, η Google έχει αναγάγει τη μυστικοπάθεια σε επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ. Ερωτηθείς ο κ. Σμιντ εάν οι σχεδιαζόμενες υπηρεσίες της Google θα μοιάζουν με εκείνες του Facebοοk, εκείνος λακωνικά απάντησε: «Ο κόσμος δεν χρειάζεται ένα αντίγραφο του ιδίου πράγματος». Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι το νέο προϊόν της Google δεν θα ανταγωνίζεται το Facebook.

Πρόσφατα η Walt Disney εξαγόρασε την εταιρεία δημιουργίας παιχνιδιών δικτύωσης Playdom, με στόχο να προσεγγίσει περισσότερους καταναλωτές στο κατακερματισμένο τοπίο των ΜΜΕ. Τα παιχνίδια δικτύωσης είναι απλούστερα από όσα απαιτούν κονσόλες τύπου Xbox 360 ή Playstation 3, ενώ αποφέρουν κέρδη στους δημιουργούς τους μέσω των διαφημίσεων.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου