Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πάπα στο «Filokseno»: «Ζω κάτι πολύ μεγάλο»

Πάπα στο «Goal»: «Ζω κάτι πολύ μεγάλο»

Το θάρρος, το θράσος, το σθένος, το πείσμα, η αποφασιστικότητα, η «επιθετικότητα», η μαχητικότητα. Τα γνώριμα αγωνιστικά στοιχεία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ήταν παρόντα και χθες στο γήπεδο, με τον ίδιο, όμως, να μη φέρει την εμφάνιση της Τζένοα, αλλά αυτή της Μίλαν. Στο τουρνουά
«Emirates Cup» στο Λονδίνο και στο «Εμιρέιτς Στέιντιουμ» της Αρσεναλ, ο «Πάπα» στο ντεμπούτο του με τους μιλανίστι δεν υπέκυψε στο βάρος της φανέλας των 17 πρωταθλημάτων, των 7 Κυπέλλων Πρωταθλητριών και των 18 συνολικά ευρωπαϊκών κυπέλλων.
Παρότι τη φοράει εδώ και καμιά δεκαριά ημέρες και χθες για πρώτη φορά σε παιχνίδι έστω και σε φιλικό, την ένιωθε τόσο άνετα πάνω του σαν να την κατείχε από καιρό. Την ίδρωσε, μάλιστα, και εκείνη κόλλησε πάνω του όχι τόσο από το ύψος της θερμοκρασίας στην Αγγλία, αλλά από τη δυνατή και έντονη προσπάθειά του και την κούραση των διπλών καθημερινών δίωρων προπονήσεων, που σε συνδυασμό με την έλλειψη ακόμη της ιδεατής φυσικής κατάστασης (σ.σ. το Καμπιονάτο αρχίζει στις 29 Αυγούστου) βγήκε στα πόδια τα δικά του και όλων των συμπαικτών του (σ.σ. αντικαταστάθηκε στο 65’ από τον Τζαμπρότα).
Ο ίδιος βέβαια είχε να αντιπαλέψει επιπλέον και με δύο... νεωτερισμούς. Τους καινούργιους συμπαίκτες, με τους οποίους δουλεύει μαζί για σύντομο χρονικό διάστημα και τη νέα του θέση στο δεξί άκρο της άμυνας.
Η αρχή ήταν καλή. Οι αυτοματισμοί, το αγωνιστικό δέσιμο, η συμφωνία και η συνεννόηση στο γήπεδο με τους συμπαίκτες του στην άμυνα, το να δίνει και να παίρνει τα μέγιστα στη συνεργασία μαζί τους, η άνεση και η ευχέρεια στις κούρσες του στην πλευρά, η συνεχής ευκινησία στο μπρος-πίσω, η σαφήνεια και ευκρίνεια στις επεμβάσεις και τα κοψίματά του σε συνδυασμό με την ευστροφία των ποδιών, μένουν να έρθουν.
«Κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Νιώθω καλά που είμαι εδώ. Νιώθω όμορφα. Ενιωσα όμορφα σήμερα (σ.σ. χθες), διαφορετικά. Βίωσα μια καινούργια αίσθηση. Αυτό που ζω είναι πολύ μεγάλο, αλλά τα όνειρα τέλος και στη θέση τους μπαίνει η δουλειά. Η σκληρή δουλειά. Η Μίλαν έδωσε πολλά χρήματα για να με αποκτήσει και εγώ πρέπει να αποδείξω ότι έπραξε σωστά. Πρέπει να ανταποκριθώ» ήταν το πρώτο σχόλιο του Ελληνα διεθνούς αμυντικού στο «Goal», στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, για να προσθέσει για τη χθεσινή του πρωτόγνωρη εμπειρία και λόγω του ρόλου του στο γήπεδο:
«Η ομάδα πιστεύει σε μένα. Επιπλέον ο Μάουρο Τασότι με βοηθάει προσωπικά, καθώς για χρόνια είχε αγωνιστεί στη θέση του δεξιού μπακ. Εχω όλη την ομάδα δίπλα μου. Με βοηθούν και με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή. Νιώθω ότι ήδη με αγαπούν και αισθάνομαι την προστασία τους. Είναι μια καινούργια θέση για μένα. Δεν έχω παίξει πολλά παιχνίδια στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά για τον εαυτό μου δεν δέχομαι καμιά δικαιολογία.
Πρέπει να αγωνιστώ εκεί. Αν έχεις τα προσόντα, το μυαλό και τη διάθεση να δουλέψεις, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Θα δουλέψουμε με τους ανθρώπους της Μίλαν και θα τα βρούμε όλα. Με τη δουλειά όλα και όλοι γινόμαστε καλύτεροι» μας είπε και μας έδωσε ραντεβού για σήμερα όπου στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας είναι στο πρόγραμμα το παιχνίδι με τη Λιόν. Για την ιστορία η χθεσινή αναμέτρηση έληξε 1-1 με τα τέρματα των Σαμάκ (36’) και Πάτο (76’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου