Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

KORN: "KORN III - REMEMBER WHO YOU ARE"



















Οι ΚoRn επέστρεψαν μ’ ένα πολύ σημαντικό album. Το “Remember Who You Are” είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός δίσκος.
Κατ’ αρχάς πρόκειται για ένα concept album, κάτι που ο Davis είχε καιρό στο μυαλό του. Οι στίχοι λοιπόν σε κάθε κομμάτι περιστρέφονται γύρω από πέντε άξονες που συμβολίζουν τη «πτώση» του ανθρώπου: την οργανωμένη θρησκεία, τα ναρκωτικά, το χρήμα, την εξουσία και το χρόνο. Έτσι λοιπόν μετά το εξαιρετικό intro του “Uber - Time” τα κομμάτια “Oildale (Leave Me Alone)” και “Pop a Pill” μας βάζουν στο πνεύμα του δίσκου και στο μυαλό του Davis. Παρόλο που βρισκόμαστε στο 9ο μουσικό πόνημα της μπάντας, βλέπουμε μια ιδιαίτερη μνεία στο παρελθόν, ιδιαίτερα στα φωνητικά αλλά και στον ήχο.
Άλλωστε ο ίδιος ο frontman της μπάντας δήλωσε πως ακόμη και ο τίτλος του album αυτού, συμβολίζει το ότι πάντα πρέπει να θυμάσαι από πού ξεκίνησες. Ωστόσο σε κομμάτια όπως το “Fear Is A Place to Live” και “Let The Guilty Go” είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για πιο σκληρές μελωδίες και πιο σκοτεινά συναισθήματα. Προς το κλείσιμο συναντάμε τα διαμάντια του δίσκου “Are You Ready To Live?” που είναι άρτιο στιχουργικά, με εξαιρετικό ήχο που απαρτίζεται από μελωδικές κιθάρες και δυναμικά τύμπανα! Το album κλείνει επάξια το “Holding All These Lies” που κινείται στο ίδιο μοτίβο.
Αυτό που θα μπορούσε να λείπει, είναι οι λυγμοί και οι… “πνιχτές” ανάσες του Davis, τύπου “Βασίλης Καρράς”. Ωστόσο οι συνθέσεις είναι ότι καλύτερο μπορούσαν να δώσουν οι koRn αυτό τον καιρό, πάντα πιστοί στον ήχο τους αλλά μουσικά ωριμότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου