Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Τραγωδία στο γερμανικό «Love Parade» – 20 νεκροί!












Η τοποθεσία όπου έγινε το «Love Parade», στο Ντούισμπουργκ, όπου 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν προκλήθηκε πανικός, τράπηκαν σε άτακτη φυγή και ποδοπατήθηκαν, είχε λάβει άδεια για να φιλοξενήσει 250.000 ανθρώπους, αναφέρει ήδη η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel επικαλούμενη ένα διοικητικό έγγραφο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων που επιτρεπόταν στην τοποθεσία αυτή είχε  περιοριστεί σε 250.000, λόγω της έλλειψης σχεδίων επέμβασης της πυροσβεστικής και ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας, γράφει η SpiegelOnline αναφερόμενη σε έγγραφο της 21ης Ιουλίου του 2010 που απευθυνόταν στη  Lopavent, διοργανώτρια εταιρεία του φεστιβάλ μουσικής techno.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η αστυνομία έσβησε όλα ντοκουμέντα που αφορούν την «Love Parade», συμπεριλαμβανομένων των διαταγών για επέμβαση, τις  εκθέσεις και τους χάρτες που υπήρχαν στους υπολογιστές των υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι για τη μουσική εκδήλωση.
«Η πολύ μεγάλη “συσκευή αναρρόφησης” έφθασε εκεί πολύ γρήγορα», δήλωσε ένας αστυνομικός, που αναφέρεται υπό τον όρο της ανωνυμίας από το Spiegel Online.
Λίγο πριν από την τραγωδία που συνέβη κοντά σε μια σήραγγα, μοναδική  πρόσβαση προς το χώρο της συναυλίας, μέσω ενός πρώην σταθμού εμπορευματικών μεταφορών, οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν αναφέρει 1,4 εκατομμύρια συμμετέχοντες, έναν αριθμό που δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία. Ο χώρος όπου έγινε το Loveparade, με επιφάνεια τουλάχιστον 120.000 μ2, «θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 300.000 άτομα και δεν ήταν πλήρης» διαβεβαίωσε ο Βόλφγκανγκ Ράμπε, επικεφαλής της μονάδας αντιμετώπισης κρίσεων της πόλης αυτής στο δυτικό τμήμα της χώρας. Δικαστική έρευνα έχει αρχίσει για να ρίξει φως στο δράμα αυτό που στοίχισε το Σάββατο τη ζωή σε 20 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά αλλοδαποί, και προκάλεσε περίπου 340 τραυματίες.
 


Στο μεταξύ, ένας Βρετανός DJ δήλωσε ότι οι διοργανωτές του είπαν να συνεχίσει να παίζει μουσική ακόμα και μετά το θάνατο των 19 ανθρώπων. «Οι διοργανωτές ήταν ανένδοτοι», δήλωσε ο DJ Μαρκ Νάιτ στο BBC και συνέχισε «μας είχαν πει λίγο πριν ότι πρέπει να παίξουμε, η εκδήλωση πρέπει να συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε για τον αντίκτυπο και εξ αιτίας του φόβου να προκληθεί μεγαλύτερος πανικός».
Ο DJ  που είχε παίξει μουσική στην ίδια εκδήλωση πριν από δύο χρόνια, είπε ότι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δεν έδιναν πληροφορίες για το τί είχε συμβεί ακριβώς.
«Πάρα πολλοί άνθρωποι ήταν εντελώς απληροφόρητοι για το τί συνέβαινε. Ήταν μια πολλή περίεργη και σουρεαλιστική κατάσταση», δήλωσε ο DJ Νάιτ, που είναι και παραγωγός house μουσικής από το Μέιντστοουν της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί υπήρχε μόνο μια είσοδος για την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείτο σε ένα χώρο φύλαξης παλιών αντικειμένων των σιδηροδρόμων και προσέλκυσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άτομα. Η εκδήλωση συνεχίστηκε για τουλάχιστον πέντε ώρες μετά το τραγικό συμβάν.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου