Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Στο Μπρνο θα συμπληρωθεί το παζλ του MotoGP 2011















Η Yamaha φιλοδοξεί να ανακοινώσει στον επόμενο αγώνα του MotoGP, στο Μπρνο της Τσεχίας (13-15/8), ότι οι Jorge Lorenzo και Ben Spies θα αποτελέσουν το δίδυμο των αναβατών της εργοστασιακής της ομάδας το 2011 στην περίπτωση της διαφαινόμενης αποχώρησης του Valentino Rossi για τη Ducati.


Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Τύπο το ίδιο τριήμερο θα ανακοινωθεί και η συμφωνία του "γιατρού" με την ομάδα της Μπολόνια, συνεπώς ο χρονισμός των ανακοινώσεων περιλαμβάνεται σε ένα γενικότερο παιχνίδι εντυπώσεων.

Φήμες αναφέρουν ότι η Ducati προσφέρει στον Valentino μισθό της τάξεως των 12-15 εκατομμυρίων δολαρίων και ότι το οικονομικό ήταν ένα κρίσιμο θέμα στις συζητήσεις του με τη Yamaha και στην απόφασή του να την αφήσει μετά από επτά χρόνια.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, Lin Jarvis, λέει για το συγκεκριμένο θέμα: "Κάναμε την πρότασή μας και περιμένουμε την απάντησή του. Δεν μπορώ να σας δώσω πληροφορίες, αλλά αισθανόμαστε ότι η προσφορά ήταν απολύτως αποδεκτή. Προφανώς αυτή είναι η δική μας εκτίμηση".

Ο Lin Jarvis επιβεβαίωσε ότι ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής των Superbikes και νυν οδηγός της "δορυφορικής" Tech3 Yamaha θα είναι ο αντικαταστάτης του Valentino το 2011, αν ο Ιταλός αποχωρήσει για τη Ducati: "Αν φύγει ένας από τους δύο αναβάτες μας, [ο Ben Spies] αναμφίβολα θα έρθει στην εργοστασιακή ομάδα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε και το 2011 μια ομάδα ικανή για νίκες. Υπάρχει μια πρόταση και μπορώ να πω ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό σημείο. Θέλουμε να έχουμε τακτοποιήσει τα πάντα μέχρι το Μπρνο για να ανακοινώσουμε την ομάδα του 2011", κατέληξε ο Lin Jarvis.

Το ντεμπούτο του Casey Stoner

Στο μεταξύ, η Ducati έκανε γνωστό ότι θα επιτρέψει στον Casey Stoner να κάνει τις πρώτες του δοκιμές με τη νέα του ομάδα, Honda, την αμέσως επόμενη μέρα μετά το τελευταίο φετινό Grand Prix στη Βαλένθια της Ισπανίας. Έτσι, ο Αυστραλός θα βρεθεί στη σέλα της Honda RC212V στις 8 Νοεμβρίου 2010.

Οι δύο πλευρές έχουν συμβόλαιο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2010, όμως ο Alessandro Cicognani, διευθυντής της ομάδας της Μπολόνια, είπε ότι "...τη Δευτέρα μετά τον αγώνα της Βαλένθια ουσιαστικά ξεκινά το πρωτάθλημα του 2011 και δεν έχουμε πρόβλημα να απελευθερώσουμε τον Casey".

πηγή: auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου