Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

«O Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του κι εμείς τις δικές μας»




Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας εξετάζεται η προκήρυξη με την οποία η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» αναλαμβάνει την ευθύνη της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια. Για πρώτη φορά, η οργάνωση έστειλε τυπωμένη 7σέλιδη προκήρυξη, στην εφημερίδα Τα Νέα, την οποία μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφία του οπλοστασίου της.

Στην προκήρυξη, οι συντάκτες εξηγούν γιατί δημιούργησαν τη «Σέχτα» «που έγινε το όχημά διαφυγής μας από τη γ*** ησυχία του κόσμου - φυλακή που ζούσαμε». «Μετά το τρίτο χτύπημά μας, θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης μας, που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις», γράφει η προκήρυξη και εξηγεί πως το διάστημα που η οργάνωση παρέμεινε αδρανής «εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στην υλικοτεχνικό τομέα» ενώ «οι υπόλοιποι μαχητές μας δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν τη συνειδητή αεργία μας και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο σκοπό της Επανάστασης και στην αξιοπρέπεια του εαυτού τους».
«Έτσι από εδώ και πέρα θέλουμε να είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε ότι λέμε και να μεταφέρουμε ένα μήνυμα σε όλους τους επιφανείς φορείς της κοινωνίας και τους γορίλες τους» αναφέρει το κείμενο. Λίγο παρακάτω, αναφέρεται στη δολοφονία Γκιόλια, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη δολοφονία: «Η ανθρώπινη ζωή είναι μια μεταβλητή, ένα εμπόρευμα στον κόσμο του θεάματος που άλλοτε την κατασπαράσσει εξορίζοντάς την στα μπουντρούμια των φυλακών, στα μοναχικά αδιέξοδα, στις ουσίες των εξαρτήσεων και άλλοτε την υπερασπίζεται ως το «ιδανικό» που χάθηκε από τα όπλα των τρομοκρατών.
Όμως σημασία δεν έχει μόνο να ζεις αλλά και το πως ζεις. Η πραγματική αξία βρίσκεται στις επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του. Εκεί κρινόμαστε όλοι. Ο Σωκράτης Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του και εμείς τις δικές μας. Αυτός επέλεξε να ζήσει σαν τρωκτικό στο βασίλειο της λάσπης του άθλιου κύκλου του και εμείς ως λύκοι έξω από την αγέλη» γράφουν οι συντάκτες της προκήρυξης και συνεχίζουν με αναφορές στην καριέρα του Σ. Γκιόλια στο χώρο της δημοσιογραφίας, τη συνεργασία του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τη σχέση του με τον αθλητισμό και τον ντόπινγκ, τους Χρήστο Τζέκο και τον Κ. Κεντέρη, τον Δ. Κοντομηνά, το Άγιο Όρος και τον Εφραίμ που ήταν «ο πνευματικός του». «Ο τύπος ήταν κυριολεκτικά με το σταυρό στο χέρι. Από εκεί και πέρα ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση του στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας».
Η προκήρυξη συνεχίζει με αναφορές στην εξάπλωση του διαδικτύου, τα ειδησεογραφικά site και τα blogs, όπου η «ανωνυμία εκμεταλλεύτηκε από τη συστημικούς δημοσιογράφους όπως ο Γκιόλιας, ο Παπαγιάννης κα.α. σαν μέσο εκβιασμού και συκοφάντησης για τη στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν. Η πράξη μας δεν είχε να κάνει με την εναντίωσή μας στην ανωνυμία των blogs καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και την θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης».
Λίγο παρακάτω το κείμενο αναφέρει: «Φυσικά το αφεντικό του troktikou ως επαγγελματίας ρουφιάνος γνώριζε καλά τις πιθανές συνέπειες και τα ‘εργατικά ατυχήματα’ που θα μπορούσαν να του συμβούν. Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν τόσο ‘ανυποψίαστος’ που είχε φροντίσει μόνος του να επιβεβαιώσει ότι αποτελεί στόχο. Ιδιαίτερα μετά τη βόμβα στα Πατήσια και το θάνατο του Αφγανού τόσο ο ίδιος, όσο και τα κωλόπαιδα που είχε για συνεργάτες του, χρησιμοποίησαν το καμουφλάζ των δήθεν ανώνυμων σχολίων αναγνωστών στο troktiko ώστε να απειλήσουν ανοικτά οποιονδήποτε εναντιωνόταν στον οχετό ψεύδους που εξαπέλυσαν συστηματικά». Οι συντάκτες αναφέρουν επιπλέον ότι η προστασία του Σ. Γκιόλιας είχε ανατεθεί σε δυο αστυνομικούς ενώ σε κάθε μετακίνησή του τον συνόδευε «μηχανή ασφαλείας» και παραθέτουν διάφορες λεπτομέρειες από τις συνήθειες του δημοσιογράφου και των συνοδών του που αφήνουν να εννοηθεί ότι το θύμα ήταν υπό παρακολούθηση για αρκετό διάστημα.
Σχετικά με τον χρόνο επιλογής του χτυπήματος κατά του Σ. Γκιόλια, μερικές παραγράφους παρακάτω, το κείμενο αναφέρει: «Μια από τις πιο προσοδοφόρες πηγές εισροής χρήματος είναι ο τουρισμός της καλοκαιρινής περιόδου. Η εκτέλεση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου σε συνδυασμό με τις αντάρτικες ενέργειες του τελευταίου χρόνου πιστεύουμε ότι διαμορφώνει μια αρνητική εικόνα στο εξωτερικό για την ασφάλεια της ελληνικής επικράτειας και χτυπάει την εθνική βιομηχανία του τουρισμού. Οι τουρίστες πρέπει να μάθουν ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον ασφαλές μετόπισθεν του καπιταλισμού».
Οι συντάκτες μας πληροφορούν ότι «Εμείς ως Σέχτα Επαναστατών πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους και των σημερινών δομών θα μπορέσει να ανατείλει μια νέα προοπτική ζωής. [...] Προωθούμε ένα νέο πολιτισμό που οι αξίες του βρίσκονται στην ισοτιμία, στην αξιοπρέπεια, στην τιμή, στον αλληλοσεβασμό, στην αλληλεγγύη, στην απελευθέρωση».
Με την προκήρυξη η οργάνωση εξαπολύει απειλές κατά των μελών της ομάδας ΔΙΑΣ, τονίζοντας ότι «είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε αυτά που λέμε», κάτι που αποδεικνύει, κατά τους συντάκτες, και το γεγονός ότι «επιλέξαμε να αφήσουμε την ανακοίνωσή μας σε απόσταση 30 μέτρων ευθείας βολής από το φυλάκιο και την πρόσοψη του Α.Τ. Νίκαιας». Επιπλέον, το δεύτερο υστερόγραφο, απευθύνεται σε «υπεύθυνους φυλακών, διευθυντές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κοινωνικούς λειτουργούς, σας προειδοποιούμε πως αν δεν αλλάξετε άμεσα τη στάση σας και δεν σταματήσετε να ταλαιπωρείται βασανισμένους φυλακισμένους ανθρώπους, θα μπείτε σε λίστα προτεραιότητας ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Ιδιαίτερα για κάποιους από εσάς γνωρίζουμε μέχρι και τι ώρα παίρνετε τα χάπια σας. Κόψτε τους τσαμπουκάδες που κάνετε με την απαγόρευση αδειών και τα κομμένα επισκεπτήρια, να σέβεστε τους φυλακισμένους και να μην παραβιάζετε τα δικαιώματά τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση και σε ανυποψίαστο χρόνο θα δεχτείτε επίσκεψη των μαχητών της Σέχτας Επαναστατών με οριστική μεταγωγή στον άλλο κόσμο».
Η προκήρυξη κλείνει με την ακόλουθη παρότρυνση: «Μαχητές της επανάστασης ο εχθρός έχει όνομα, ψάξτε διευθύνσεις...
ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ»

2 σχόλια:

  1. Οι τύποι είναι ψευτοιδεολόγοι, βαλτοί, θρασύδειλοι και ανοργάνωτοι! Δεν έχουν κάποια ιδεολογία! Είναι τελείως μόνοι τους και μάλιστα έχουν ένα κοινό με τη δικτατορική λογική διότι θέλουν να περάσει το δικό τους πάση θυσία!!! Δεν θα γίνει όμως γιατί πάντα χαλάει στο τέλος ψευτόμαγκες.. Η 17Ν είχε υποστηρικτές από τον απλό λαό μιας και οι στόχοι της αρχικά χωρίς φυσικα να επιβραβέυουμε τη βία είχαν ούσια. Εσάς έτσι και σας τσακώσουνε θα σας φάνε τα λαρύγγια. Κάποιος θα βρεθεί και θα σας φάει. Ουστ από δω βρομόσκυλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή