Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Tsutomu Yamaguchi, μια απίθανη ιστορία επιβίωσης...



















65 χρόνια μετά τις ατομικές εκρήξεις στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στις 4 Γενάρη του 2010, πέθανε σε ηλικία 94 χρονών ο Tsutomu Yamaguchi, ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος επιζήσας και των δύο ατομικών επιθέσεων στην Ιαπωνία, στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945.

Ο Yamaguchi ήταν στη Χιροσίμα για επαγγελματικό ταξίδι όταν το Enola Gay έριξε την ατομική βόμβα σκοτώνοντας ακαριαία 80000 ανθρώπους και άλλους 60000 τους επόμενους μήνες. Βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης και επέζησε με σοβαρά εγκαύματα.
Δυό μέρες μετά, επιστρέφοντας σπίτι του, στο Ναγκασάκι, έζησε και τη δεύτερη ατομική έκρηξη που σκότωσε άλλους 70000 ανθρώπους και επέζησε κι από αυτήν.
Μόλις το 2005 μίλησε δημόσια για την περιπέτεια του. Έκτοτε έκανε πολλές ομιλίες υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού. Έγραψε βιβλία και τραγούδια για τις εμπειρίες του ως ένας «διπλά επιζήσας».
Το 2006 μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη, παρουσίασε την ταινία του Niju Hibaku «Διπλή Ακτινοβόληση», ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην αγωνία της επιβίωσης άλλων οχτώ ανθρώπων που...
έζησαν κι αυτοί την εμπειρία των δύο ατομικών βομβών κι επίσης επέζησαν.
Τον Μάη του 2009, ο Tsutomu Yamaguchi παραχώρησε μία συνέντευξη στον Mark Willacy για το ABC News. Ακολουθεί το video με αυτήν τη συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου