Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ελιξίριο για τους άνδρες οι νεότερες σύζυγοι!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitlsw1oY4Y_E_vJDGkwgKCB6SJL9c94Iiun9oPIAbv2OS4PxZO8etfLGBZM9YwNovl-p91wj1RT7iKK1I6cCkih_6VwVho1wOeFIJMI6FgmlbFGTQvCSd-iQOCMfIrFwEAjpjlYSAhny4/s400/1181815422_11.jpg

Ζουν  περισσότερα χρόνια οι άνδρες που παντρεύονται μικρές γυναίκες...
Ερευνα  του ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στη Γερμανία δείχνει ότι οι άνδρες άνω των 45  ετών που παντρεύονται νεότερες γυναίκες με διαφορά άνω των επτά ετών  έχουν 11% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου. Δεν ισχύει το ίδιο για  τις....
γυναίκες που παντρεύονται μικρότερους άνδρες. Σύμφωνα με τη μελέτη  που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Demography» η διαφορά  ηλικίας στο ζευγάρι έχει σημαντικές επιπτώσεις στο προσδόκιμο ζωής των  συζύγων.
Η έρευνα, που έγινε από το γερμανικό Ινστιτούτο Δημογραφικών  Ερευνών Μαξ Πλανκ υπό την εποπτεία του καθηγητή Σβεν Ντρέφαλ και  βασίστηκε στην ανάλυση ιατρικών αρχείων περίπου δύο εκατομμυρίων  ζευγαριών από τη Δανία, έδειξε ότι...όταν υπάρχει  διαφορά ηλικίας άνω των επτά ετών στο ζευγάρι οι επιπτώσεις της στο  προσδόκιμο ζωής είναι διαφορετικές για τα δύο φύλα: φαίνεται ότι ο γάμος  με έναν νεότερο άνδρα στερεί χρόνια ζωής από τη γυναίκα, ενώ ο γάμος με  μια νέα γυναίκα προσθέτει χρόνια ζωής στους άνδρες μέσης ηλικίας.
«Το  μυστικό για να ζήσει περισσότερα χρόνια μια γυναίκα είναι να παντρευτεί  έναν συνομήλικο άνδρα. Αντιθέτως, οι άνδρες που παντρεύονται νεότερες  γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια» καταλήγει ο δρ Ντρέφαλ.
Ο λόγος για  αυτή την ανισότητα παραμένει ασαφής. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα,  μια πιθανή ερμηνεία έχει να κάνει με τις κοινωνικές σχέσεις που  αναπτύσσουν άνδρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Επειδή  κατά μέσο όρο οι άνδρες έχουν λιγότερες και χειρότερης ποιότητας  κοινωνικές επαφές σε σχέση με τις γυναίκες, εκείνες ωφελούνται  ψυχολογικά και κοινωνικά λιγότερο από έναν πιο νέο σύζυγο από ό,τι  ωφελείται ένας μεσήλικος από την πιο νέα σύζυγό του.
Οι ερευνητές  θεωρούν ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες και καλύτερες φιλίες έξω από  τον γάμο τους, συνεπώς ωφελούνται λιγότερο από έναν πιο νέο σύζυγο, που  θα μπορούσε να τις φροντίσει, να τις διασκεδάσει ή να πάει μια βόλτα  μαζί τους, καθώς όλα αυτά μια γυναίκα μπορεί να τα κάνει και με τις  φίλες της.
Αντίθετα, χάρη στη νεαρότερη σύζυγό του, ένας άνδρας κάνει  και βιώνει πράγματα που δεν θα μπορούσε να κάνει με τους φίλους του.  Επιπλέον, είναι πιθανό ότι τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας είναι πολύ πιο  νέος παραβιάζουν τα κοινωνικά ήθη και συνεπώς υφίστανται κοινωνικές  «κυρώσεις» ως τίμημα. Το αυξημένο άγχος, που πλήττει κυρίως τις  γυναίκες, ίσως να μειώνει το προσδόκιμο της ζωής τους.

Filokseno** 
 Πηγή:http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_9416.html#ixzz1IjzHPiVp
 www.filokseno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου